Evenimentul Zilei > Economie > Costescu: Ordonanța de separare a CNADNR este elaborată şi va fi prezentată pentru aprobare în Guvern în luna august
Costescu: Ordonanța de separare a CNADNR este elaborată şi va fi prezentată pentru aprobare în Guvern în luna august

Costescu: Ordonanța de separare a CNADNR este elaborată şi va fi prezentată pentru aprobare în Guvern în luna august

Textul ordonanței de urgență de separare a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) în două companii separate, de Investiții și de Mentenanță, este deja elaborat, fiind programat pentru prezentare în Guvern în luna august, afirmă ministrul demisionar al Transporturilor, Dan Costescu.

Acesta a precizat că România va putea operaționaliza în acest an, în baza acestui act normativ, Compania de Investiții Rutiere, transmite Agerpres.

Fostul șef de la Transporturi și-a făcut un bilanț al activității, prilej cu care a subliniat că reforma CNADNR, începută în mandatul său, a reprezentat „cea mai mare restructurare de la înființarea companiei”.

Potrivit acestuia, au fost eliminate 68 de funcții de conducere, au fost introduse departamentele de proiectare și control (ca departamente vitale pentru noua companie de investiții), au fost create Unități de Implementare a Proiectelor la nivel local, s-a asigurat tranziția spre separare activitate investiții/mentenanță și au fost scoase la concurs 60 de posturi de specialist, pentru a transparentiza procesul de angajare și a crea un nucleu de profesioniști pentru noua companie.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a demisionat marți înainte ca premierul Dacian Cioloș să anunțe remanierea a patru miniștri, unul dintre aceștia fiind cel al Transporturilor, Dan Costescu, în locul căruia l-a propus pe Sorin Bușe.
Cioloș a spus că a decis să opereze aceste schimbări „pentru un suflu nou” în echipa guvernamentală, iar referitor la Ministerul Transporturilor acesta a precizat că dorește să fie accelerată activitatea pe execuția proiectelor de autostrăzi, dar și reforma la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: