Anunțul a fost făcut duminică de către Comisia națională de sănătate. Această metropolă chineză cu aproximativ 11 milioane de locuitori, plasată în carantină la sfârșitul lunii ianuarie pentru mai mult de două luni a fost în special lovită de noul coronavirus, care a contaminat în China aproape 83.000 de oameni și a făcut 4.633 de victime , conform cifrelor oficiale.

În privința noului caz de infectare cu SARS-CoV-2, este vorba de un bărbat de 89 de ani, care locuiește în cartierul Dongxihu, în nord-estul metropolei.

Nivelul riscului epidemiologic în acest cartier a trecut de la „slab” la „mediu”, au precizat autoritățile locale.

Wuhan a fost considerat o zonă cu risc „scăzut” de când a fost ridicată carantina, la 8 aprilie, activitățile reluându-se treptat. Elevii de liceu au putut reveni, miercuri, la școală – toți cu o mască pe față și respectând măsuri sanitare stricte – după patru luni de vacanță forțată din cauza coronavirus.

În afară de cazul din Wuhan, China a raportat, tot duminică, 13 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul său.

Este pentru prima dată, de la 1 mai, când autoritățile anunță o creștere cu două cifre a numărului de contaminări într-o zi, scrie Le Point.

Marea majoritate a cazurilor noi se află în nord-estul țării, unde orașul Shulan a fost plasat și el în carantină.

China a recunoscut, sâmbătă, că pandemia a dezvăluit „lacune” în sistemele sale de sănătate și de prevenire a bolilor infecțioase. Aceste cuvinte vin pe fondul criticilor din partea președintelui american Donald Trump.