Evenimentul Zilei > Actualitate > Corupția e în floare la Poliția Rutieră din București. Zeci de ofițeri, vizați de anchetă. Ce sume au încasat
Corupția e în floare la Poliția Rutieră din București. Zeci de ofițeri, vizați de anchetă. Ce sume au încasat

Corupția e în floare la Poliția Rutieră din București. Zeci de ofițeri, vizați de anchetă. Ce sume au încasat

Scandal la Brigada de Poliție Rutieră București, unde mai mulți ofițeri sunt acuzați de fapte de corupție. Mai exact acestora li se reproșează că ar fi primit mită de la șoferi.

Mai multe percheziții au loc, în această, zi, joi, 25 noiembrie, la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră București. Este vorba despre o investigație mai amplă a Direcției Generale Anticorupție care vizează fapte de corupție. Astfel, potrivit surselor din cadrul anchetei, sunt vizați câteva zeci de polițiști din cadrul serviciului de poliție rutieră.

Polițiștii de la Brigada Rutieră sunt suspectați că ar fi primit mită pentru a închide ochii la diferite abateri comise de șoferii pe care îi verificau în trafic.

Perchezițiile au loc la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră București, dar și la locuințele mai multor polițiști din cadrul acestui serviciu.

Va fi jale pentru proprietarii de masini
Sursa foto. EVZ

Polițiștii luau bani ca să închidă ochii la infracțiuni

Așa cum am precizat, ancheta vizează fapte de corupție și este derulată de ofițerii din cadrul Direcția Generală Anticorupție. Ofițerii anticorupție care investighează cazul au suspiciuni că aproximativ 20 de lucrători de poliție de la Brigada de Poliție Rutieră București ar fi luat mită în trafic.

Aceștia ar fi primit diferite sume de bani, în anumite situații, pentru a nu sancționa șoferii care încălcau legea rutieră. Activitatea lor a fost monitorizată, de anchetatori pe parcursul mai multor luni de zile.

Iar joi a fost dat semnalul pentru declanșarea cercetărilor și anchetarea celor suspectați de fapte de corupție.

Un caz similar s-a petrecut și la Bacău

Săptămâna trecută, un caz similar a fost dat în vileag în județul Bacău. Patru poliţişti de la Poliţia oraşului Dărmăneşti au fost reţinuţi de procurorii din Bacău. Aceștia au fost acuzați de luare de mită şi alte infracţiuni.

Dosarul a vizat șase poliţişti suspectaţi că solicitau bani de la şoferii pe care îi opreau în trafic. Aceștia solicitau mita pentru a nu-i amenda pentru diverse contravenţii la legislația rutieră. Sumele primite erau cuprinse între 200 de lei și 400 de lei.

Pentru a-i prinde, anchetatorii au apelat la investigatori sub acoperire, iar polițiștii suspecți au picat în plasa lor.