Corul bocitoarelor ipocrite la mormântul fetiţei care a murit de dorul mamei. Ce i-au spus sătenii mamei ingrate

Corul bocitoarelor ipocrite la mormântul fetiţei care a murit de dorul mamei. Ce i-au spus sătenii mamei ingrate

Bunica leşina, mama stătea împietrită, tinerii din comună pozau fetiţa moartă cu telefoanele mobile, ca la expoziţie, iar preotul se frăsuia pentru banii de înmormântare

Acuze teribile la înmormântarea micuţei de 11 ani care s-a stins de înfometare după ce a fost abandonată de mamă. Femeia de 29 de ani e pusă la zid de rude şi de personalul medical care a avut copilul în grijă. "Mama pleca noaptea şi se prostitua"

"O abandonase pe fetiţă, pentru că nu îi convenea starea ei", susţine unchiul micuţei, Marinel Stoica. Medicii care au îngrijit-o pe micuţă luni în şir la Spitalul Judeţean Arad deplâng şi ei soarta copilei care nu a avut parte de o familie adevărată. "Mama pleca noaptea şi se prostitua", susţine Anca Leviţchi, medicul care era de gardă vineri, când Monica Cizmaş s-a stins. Internată prima dată în spital în luna octombrie, anul trecut, la Timişoara, fetiţa  a murit, vineri, după ce s-a înfometat un an de zile. "Organele vitale i-au cedat pe fondul înfometării", au explicat legiştii care au efectuat, luni autopsia. Cortegiu sinistru pe la sicriul fetei Adusă la capela cimitirului "Învierea" din Fântânele, satul tatălui vitreg, Monica Cizmaş a devenit motiv de pelerinaj. Nu de milă, ci din curiozitate. Una rudimentară, sinistră. Familii cu copii de mâini, femei în vârstă îmbrăcate în hainele de duminică, bărbaţi în cămăşi albe, adolescente în colanţi s-au rânduit prin faţa sicriului ei ca să o analizeze. Nu ştiu mare lucru despre copilă, dar, cu o curiozitate morbidă vor să vadă trupul îmbrăcat în rochie albă, ca de prinţesă.

Cei tineri, încearcă să pozeze cu telefonul mobil, ca să posteze apoi pe reţelele de socializare. Îşi dau sms-uri. Se înghesuie, îşi dau coate în biserica din cimitir şi trec prin faţa sicriului descoperit, de unde, sub un linţoliu transparent, Monica Cizmaş zâmbeşte încremenit, într-un somn trist. Este incredibil de subţire, chipul, un craniu acoperit cu piele, e alb ca varul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alături, mama şi bunica fac atmosferă. Bătrâna, cea care în urmă cu un an informa în scris Protecţia Copilului că nu mai poate avea grijă de fată şi că o lasă astfel în grija statului, boceşte fără lacrimi. "Săraca de tine, săraca de tine. Trezeşte-te, poate vine tati să te vadă". "Tati" este de fapă părintele vitreg, soţul legitim al mamei ei, Cristina Negrea, singurul căruia, din ce povestesc oameneii, i-a păsat de fată. Părintele natural, un ţăran din Teremia mare, nu a recunoscut copila niciodată. Mama şi bunica, sancţionate de gura lumii Când preotul porneşte în boxe un marş funebru, bunica, Rozalia Cizmaş, leşină dramatic, spre disperarea audienţei, care sancţionează imediat gestul. "Cât a avut nenorocita asta mică nevoie de ea, nu era bolnavă, şi nu suferea", spune o femeie din audienţă. Nici mama, Cristina Negrea, nu scapă de oprobiul public. "Dacă ar fi fost mamă cu adevărat, trebuia să stea lângă fetiţă. Câte zile a mai avut sărăcuţa, atât trebuia să stea lângă ea", spune Codruţa Stoica. Preotul se târguia cu onorariul

Înmormântarea are loc din grija celorlalţi, nu a familiei. Sicriul  a fost donat de CARP, o organizaţie nonguvernamentală i-au adus Monicăi rochiţa, primăria a cumpărat coroanele. Iar poliţiştii au "negociat" cu preotul, care, cu o oră înaintea funeraliilor, comenta în public faptul că "nu se face, familia nu a plătit cultul de trei ani". Ca într-un film de Kusturica. Funeraliile încep la ora 17,00. Preotul la microfon, cu sistemul de sonorizare la maxim, de se aude până în centrul comunei. Un singur om plâns-o sincer: unchiul din Maramureş

Deoparte, unchiul copilei, venit tocmai din Maramureş, unde a fost la o altă înmormântare, plânge sincer. E supărat pe mama Monicăi, care s-a măritat cu nepotul lui şi l-a necistit în aşa hal. Marinel Stoica povesteşte că nepotul său a crescut-o pe Monica de la trei luni, a ţinut-o la şcoală şi s-a îngrijit să îi meargă bine. A  iubit-o ca şi când ar fi fost fiica lui naturală. "Victor este la muncă în Italia, de doi ani. Cât a fost fata în spital, de când a aflat că e la Arad, a trimis săptămânal câte 100 de euro, pentru ce avea nevoi, pampers, orice. I-i trimitea Cristinei. Ce făcea ea cu banii, nu ştiu", spune bărbatul.

Medicii de la ATI povestesc altceva. "Noi, personalul medical, de milă, strângeam bani pentru tot ce era nevoie. Mama ei, când a fost acolo, două luni, stătea peste zi, iar noaptea pleca. O găseam, când ieşeam din tura de noapte, pe la colţuri, fumând cu diverşi bărbaţi, sau în zone cunoscute pentru alt gen de servicii. Se împrumutase de bani de pe la toţi", mai spune medicul Leviţchi.