Coronavirus. S-a aflat unde te infectezi, de fapt. Ferește-te de aceste locuri și obiceiuri!

Șefa diplomației Peru demisionat scandalul vaccinărilor

Un cunoscut medic pneumolog din Timișoara a identificat principalele trei surse de infectare cu noul coronavirus și locurile în care este cel mai ușor de luat virusul.

Medicul pneumolog Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, susține că principalelele trei surse de infectare cu noul coronavirus sunt transportul în comun, petrecerile, precum și oamenii care nu poartă măști de protecție sanitară. Potrivit spuselor sale, toate acestea au reieșit în urma discuțiilor pe care le-a purtat cu pacienții săi.

În ordinea pericolului pe care îl prezintă, medicul Cristian Oancea susține că principala sursă de infectare este transportul în comun din cauza condițiilor în care se călătorește, fără a se păstra distanța socială. În al doilea rând, medicul a indicat petrecerile private, mai ales acelea organizate de adolescenți. Aceștia sunt mai puțin precauți și transmit virusul pe cale familială, părinților bunicilor etc.

A treia problemă este reprezentată de oamenii care nu poartă corect măștile de protecție sanitară, în special cei care lucrează împreună, în birouri sau fabrici.

„Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, arată că cei mai afectați sunt vârstnicii. Aceste trei mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a declarat Cristian Oancea, conform Digi24.

Când vor da rezultate noile restricții

Medicul a atras atenția mai ales asupra petrcerilor cu adolescenți arătând că igonorarea măsurilor de protecție sanitară va duce la un val de noi infectări și, implicit, la suprasolicitarea sistemului medical, prin aglomerarea unităților medicale.

„Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că, în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a mai precizat managerul Spitalului „Victor Babeș”.

În acest context, medicul Oancea este de părere că noile măsuri de protecție și restricție impuse de autorități, începând din 9 noiembrie, ar trebui să aibă ca efect menținerea numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus pe un anumit platou, constant, iar mai apoi scăderea acestora. Acest lucru ar trebui să se vadă în statisticile care vor apărea în următoarele două săptămâni.