Cei doi septuagenari care încearcă să-l învingă pe miliardarul republican sub culorile democratice, în noiembrie, au dorit să dea discursurilor lor un aer prezidențial, vorbind fiecare în fața drapelului american.

Unii experți sanitari au reproșat autorităților că au minimalizat criza și au întârziat punerea la punct a destelor de depistare a Covid-19.

Suficient pentru Joe Biden să declare, în orașul Wilmington (Delaware) : „Eșecul administrației cu privire la aceste teste este colosal. Este un eșec în pregătire, direcție și implementare”.

Fostul vicepreședinte în timpul administrației Barack Obama, favorit în alegerile primare democrate, a cerut „să nu mai recurgem la xenofobie”, ca reacție a declarațiilor de miercuri ale lui Donald Trump.

„Depunem cel mai agresiv și cuprinzător efort din istoria modernă în fața unui virus străin”, a spus președintele Statelor Unite, referindu-se la un „virus chinez” care proliferează în Europa.

Așa că Biden nu a ezitat să combine corectitudinea politică cu atacul: „A numi Covid-19 un virus străin nu înlătură responsabilitatea pentru deciziile proaste luate până acum de administrația Trump”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE