Evenimentul Zilei > Social > Coronavirus. Oficial: Câți români sunt infectați. Număr uriaș de persoane izolate
Coronavirus. Oficial: Câți români sunt infectați. Număr uriaș de persoane izolate

Coronavirus. Oficial: Câți români sunt infectați. Număr uriaș de persoane izolate

România este și ea pe lista țărilor cu cetățeni infectați cu virusul Covid-19.

Sâmbătă, 29 februarie, în țară erau trei români infectați cu coronavirus și 52 de persoane plasate în carantină.  Totodată, 8796 de oameni se aflau în izolare la domiciliu, arată Grupul de comunicare strategică înființat la nivelul MAI.

Oficial, starea celor trei pacienți infectați cu coronavirus este una bună. DSP Cluj transmite că nu s-au înregistrat fluctuații în starea de sănătate a singurului pacient infectat din județ. Acesta nu prezintă febră și nici nu s-a observat o evoluție negativă a bolii.

În plus, arată MAI, rezultatele analizelor pentru persoanele care au mai fost testate au ieșit negative!

La nivelul județului Timiș, autoritățile informează că au reuşit să identifice cine sunt pasagerii cursei aeriene Bergamo – Timişoara care s-au aflat în preajma femeii de 38 de ani depistată pozitiv cu coronavirus. Ar fi vorba despre cinci pasageri şi patru însoţitoare de zbor. Până în prezent, niciunul dintre ei nu a prezentat vreun simptom.

Conform RTV, compania Wizz Air, operatorul zborului Bergamo – Timişoara, a confirmat că a primit notificare cu privire la faptul că pe zborul din 20 februarie a călătorit un pasager diagnosticat cu coronavirus.

„Wizz Air confirmă că a fost notificată de către autorităţile sanitare româneşti că pe zborul companiei de la Bergamo la Timişoara din 20 februarie a călătorit un pasager diagnosticat ulterior cu coronavirus. Wizz Air îşi urmează protocoalele bine stabilite şi este în contact cu autorităţile relevante şi monitorizează îndeaproape evoluţia situaţiei în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Echipele de asistenţă de la sol au recomandări şi proceduri clare în vigoare, aşa cum sunt prescrise de autorităţile medicale, pentru tratarea acestor cazuri”, a transmis Wizz Air.

Vineri, 28 februarie, la TelVerde 0800 800 358, linie dedicată exclusiv informării populației despre virusul Covi-19, s-au primit 2.519 apeluri de la cetățeni care au vrut să afle detalii în legătură cu modul în care se manifestă virusul și cum poate fi prevenită răspândirea sa.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: