Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus între dușmani. Trump, pregătit să ajute Iranul
Coronavirus între dușmani. Trump, pregătit să ajute Iranul

Coronavirus între dușmani. Trump, pregătit să ajute Iranul

Liderul de la Casa Albă a întins o mână de ajutor republicii islamice, grav afectată de epidemia Covid-19.

Donald Trump s-a declarat pregătit să ajute Iranul în fața epidemiei cu noul coronavirus. În afara Chinei, Iran este țara care a înregistrat cel mai mare număr de decese confirmate legate de epidemia cu noul coronavirus: 43.

„Dacă putem ajuta iranienii în această problemă, cu siguranță suntem gata să facem acest lucru”, a declarat Trump în cadrul unei mari întâlniri conservatoare anuale în suburbiile Washingtonului, scrie AFP.

„Singurul lucru pe care trebuie să-l facă este să ceară ajutor”, a adăugat liderul de la Casa Albă, care, altfel, are o politică de presiune maximă față de Iran și o retorică foarte agresivă vizavi de liderii republicii islamice.

Departamentul american de Stat a indicat că Iranului că este dispus să facă acest ajutor, mesaj transmis prin intermediul Elveției, care reprezintă interesele americane la Teheran, în absența relațiilor diplomatice dintre cele două țări, începând cu 1980.

Dacă Iranul nu neagă că epidemia Covid-19 se propagă, bilanțurile neoficiale sunt mai sumbre decât cele avansate de Teheran.

Potrivit serviciului persan al BBC, care face parte din grupul radiodifuzorul public britanic, numărul mortilor este de fapt 210, cifră care a fost dezmințită imediat de ministerul iranian al Sănătății.