Elizabeth Schneider (37 ani) a vorbit cu jurnaliştii de la CNN, cărora le-a spus că una dintre cele mai importante lecţii pe care le poate transmite oamenilor din toată lumea este legată de evitarea panicii.

La 22 februarie, femeia din Seattle (una dintre cele mai afectate zone de Coronavirus în SUA) a fost la o petrecere, iar câteva zile mai târziu a început să simtă primele simptome chiar în timpul somnului. Se simţire rău încă de la muncă, dar nu a acordat o atenţie deosebită primelor semnale de alarmă ale organismului.

Conform propriilor spuse, ea se simtea „obosită”, avea „dureri de cap” şi simţea „o stare febrilă” când a decis că e mai bine să plece mai devreme de la serviciu.

Fără să aibă tuse sau probleme de respiraţie, Elizabeth a fost pusă pe gânduri de faptul că temperatura corpului urca foarte rapid. Ajunsă în faţa medicului, aceasta a mai avut o surpriză: nu a fost sfătuită să facă testarea pentru Coronavirus.

Cel care a consultat-o i-a spus că are gripă, dar testarea pentru gripă a ieşit negativă. În cele din urmă, una dintre prietenele afectate de COVID-19 i-a spus că autorităţile din Seatle efectuează studii în care participanţii trimiteau mostre nazale. Aşa a aflat că era infectată cu virusul apărut în China.

Femeia s-a recuperat acasă, odihnindu-se şi luând medicamentele prescrise de medici: „Cred că cel mai important lucru pe care vreau să-l spun tuturor este: vă rog, nu vă panicaţi. Dacă eşti tânăr, dacă eşti sănătos şi ai grijă de tine când eşti bolnav, te vei recupera, cred. Şi eu sunt dovada vie a acestui fapt.”

Totuşi, Elizabeth este conştientă şi de efectele devastatoare pe care le generează Coronavirusul şi că ea a avut noroc datorită vârstei. „Realitatea sumbră este că pentru vârstinici, COVID-19 este aproape o maşină perfectă de ucis.”, a declarat preşedintele Societăţii Americane de Sănătate, Mark Parkinson.