Coreea de Nord a lansat duminică un „proiectil neidentificat”, la o săptămână după un tir cu rachetă, au anunţat responsabili ai Ministerului sud-coreean al Apărării, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres

„Coreea de Nord a lansat după-amiază un proiectil neidentificat dintr-o locaţie situată în apropiere de Pukchang”, a anunţat, într-un comunicat, Statul Major Interarme sud-coreean.

În urmă cu o săptămână, mai precis lunea trecută, Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică, la câteva zile după ce noul președinte sud-coreean și-a preluat funcția.

Oficialii japonezi au declarat că racheta, lansată din nord-vestul țării, provincia Kusong, a ajuns la o altitudine de 2.000 de km. Noul lider la Seul, Moon Jae-in, care vrea relații mai bune cu Nordul, a declarat că aceasta a fost „o provocare necugetată”.

Citește și: COREEA DE NORD nu se lasă! A testat o nouă RACHETĂ balistică cu rază lungă de acțiune, „o PROVOCARE nesăbuită”

Coreea de Nord ar putea fi în spatele atacului cibernetic global

Vladimir Putin nu vrea intimidarea lui Kim, ci „soluțiii pașnice”

PUTIN consideră PERICULOASE acțiunile nucleare ale Coreei de Nord, dar avertizează în privința intimidării Phenianului

Operațiune nord-coreeană stupefiantă, supervizată de Kim Jong-Un personal

Noua FRĂȚIE dintre Putin și Kim Jong-un. Care este prețul pentru care Kremlinul e gata să TRĂDEZE?

Arma TERIBILĂ a lui Kim: Dacă racheta EXPLODATĂ în aer NU a fost un eșec?

Kim Jong un se joacă cu focul: Trei puteri nucleare s-au masat la frontiere pentru a preveni un atac la vecini | PULSUL PLANETEI

Două BOMBARDIERE ale SUA au SURVOLAT peninsula coreeană. Kim a reacționat: "Sunt pregătiri complete de LUPTĂ"

Cel mai mare SUBMARIN nuclear american, cu 154 de rachete Tomahawk, a ajuns în Coreea. Kim AMENINȚĂ: „Nici un american nu va mai rămâne viu pentru a semna CAPITULAREA”