Evenimentul Zilei > Actualitate > Copilul care se va naşte cu DOUĂ CREIERE şi DOUĂ FEŢE. Medicii nu îi dau NICIO ŞANSĂ, dar părinţii lui au luat o DECIZIE ŞOCANTĂ
Copilul care se va naşte cu DOUĂ CREIERE şi DOUĂ FEŢE. Medicii nu îi dau NICIO ŞANSĂ, dar părinţii lui au luat o DECIZIE ŞOCANTĂ

Copilul care se va naşte cu DOUĂ CREIERE şi DOUĂ FEŢE. Medicii nu îi dau NICIO ŞANSĂ, dar părinţii lui au luat o DECIZIE ŞOCANTĂ

Deşi ecografiile au arătat că în loc de gemeni, un cuplu din Australia va avea un copil cu două creiere şi două feţe, părinţii sunt hotărâţi să îl păstreze, în ciuda sfaturilor medicilor de a face avort. Boala de care suferă copilul este atât de rară, încât până acum au mai fost înregistrate, la nivel mondial, doar 35 de astfel de cazuri şi niciunul dintre bebeluşi nu a supravieţuit.

Se aşteptau să aibă gemeni, dar au aflat cu stupoare că vor avea doar un copil, şi nu unul normal. Bebeluşul, care are 19 săptămâni de viaţă intrauterină, suferă de o boală rară. Are două feţe simetrice şi două creiere, conectate însă la aceeaşi coloană vertebrală, două picioare şi două mâini, şi chiar o inimă sănătoasă.
Deşi şocaţi, Renee Young şi Simon Howie sunt hotărâţi să păstreze copilul, pe care spun că îl vor iubi mult, chiar dacă medicii i-au avertizat că va fi privit ca o ciudăţenie în public, asta dacă supravieţuieşte. În lume au mai fost 35 de cazuri asemănătoare, însă niciunul dintre bebeluşi nu a trăit mai mult de două luni. Ultimul caz a fost înregistrat în 2008, într-un sat indian.
„Fetiţa noastră va avea două feţe şi două creiere, dar tot o dorim. Credem că e ca şi când am aduce acasă un copil cu sindromul Down sau cu autism”, au declarat cei doi soţi, pentru dailymail.co.uk.
Părinţii copilulului care se va naşte difom mai au acasă şapte copii, care sunt de acord cu decizia şi spun că aşteaptă cu nerăbdare să-şi cunoască surioara.