Ce este un microb, ce înseamnă igiena, de ce este important să te speli pe mâini vor fi principalele lucruri pe care micuţii de grădiniţă şi din ciclul primar le vor învăţa.
În cadrul proiectului "Igienă acasă şi la şcoală", copiii de grădiniţă vor avea un "caiet de lucru" intitulat "Învăţ şi cresc, de sănătate mă îngrijesc", cu ajutorul cărora aceştia vor învăţa colorând şi desenând normele de igienă. Şi educatorii vor primi un ghid de lucru, necesar acestora pentru a-i ajuta pe copii să completeze temele din "caietul de lucru".
În ceea ce-i priveşte pe elevii din clasele I-IV, aceştia pot participa la un concurs de scenarii pentru o piesă de teatru pe tema igienei. Echipa câştigătoare va primi o tabără de creaţie în care copiii vor putea pune în scenă piesa pe care au gândit-o.
După ce a fost implementat proiectul pilot în trei judeţe, în 2010-2011 vor fi implicate 330 de şcoli şi 200 de grădiniţe din 15 judeţe.
"Interesul şi implicarea creativă a şcolarilor din ciclul primar, alături de rezultatele obţinute în cadrul proiectului «Igienă acasă şi la şcoală» au reprezentat motivul definitoriu pentru continuarea acestuia în Municipiul Bucureşti, judeţele Cluj şi Iaşi şi extinderea sa în alte 12 judeţe. Este bine cunoscut faptul că menţinerea unei bune stări de sănătate depinde de formarea unui stil de viaţă sănătos într-un mediu curat, lipsit de microbi", a declarat Liliana Preoteasa, Director General Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe tot Parcursul Vieţii din Ministerul Educaţiei.