Evenimentul Zilei > Social > COPII OPĂRIȚI cu apă și BĂTUȚI cu BASTOANE de proprii PĂRINȚI. Mama și tatăl au fost INCULPAȚI. DETALIILE REVOLTĂTOARE ale cazului
COPII OPĂRIȚI cu apă și BĂTUȚI cu BASTOANE de proprii PĂRINȚI. Mama și tatăl au fost INCULPAȚI. DETALIILE REVOLTĂTOARE ale cazului

COPII OPĂRIȚI cu apă și BĂTUȚI cu BASTOANE de proprii PĂRINȚI. Mama și tatăl au fost INCULPAȚI. DETALIILE REVOLTĂTOARE ale cazului

Caz șocant în sânul familiei. Zece copii, cu vârste cuprinse între patru luni şi 12 ani, au fost salvaţi de poliţie din condiţiile oribile în care trăiau cu părinții, unde erau torturaţi de aceștia prin metode care includeau simularea înecului şi opărirea cu apă clocotită.

Cazul revoltător a fost descoperit în statul California, SUA, conform agerpres.ro.

 

„Copiii au fost în mod continuu loviţi, strânşi, muşcaţi, vizaţi cu arme ca arbalete sau pistoale cu aer comprimat, bătuţi cu bastoane şi bâte de baseball, torturaţi prin metoda „waterboarding” (simularea înecului). Unii dintre ei au fost opăriţi cu apă clocotită”, potrivit actului de acuzare întocmit de Parchet, făcut public săptămâna aceasta.

Copiii din California au rămas cu diverse cicatrici în urma acestor abuzuri repetate, inclusiv cu braţe rupte, menţionează Parchetul.

Mama, Ina Rogers, în vârstă de 30 de ani, şi tatăl, Jonathan Allen, în vârstă de 29 de ani, au fost reţinuţi la 31 martie la domiciliul lor din Fairfield, la nord de San Francisco, după ce poliţia a primit un apel în legătură cu un copil de 12 ani dispărut. Găsit de agenţi, aceştia s-au dus ulterior acasă la el, iar când au intrat în locuinţă i-au găsit pe ceilalţi copii înghesuiţi pe parchetul din camera de zi şi casa plină de gunoaie şi excremente. Pe parcursul anchetei, copiii, care au fost puşi sub protecţie, au povestit în detaliu abuzurile la care au fost supuşi timp de mai mulţi ani, au precizat autorităţile.

Tatăl, principalul autor al faptelor, a fost inculpat luni pentru tortură şi abuzuri şi a rămas închis, fără a recunoaşte acuzaţiile ce i se aduc. Mama, despre care copiii au spus că era la curent cu cele întâmplate şi de asemenea a participat la o parte din fapte, a fost inculpată la rândul ei pentru maltratare de minori şi reţinută, dar a fost pusă în libertate în schimbul unei cauţiuni.

 Reprezentantul poliţiei din Fairfield, Greg Hurlbut, a declarat presei că este prima dată în cariera sa de 30 de ani când întâlneşte un caz în care copiii sunt torturaţi de propriii părinţi.

Noul caz de „casă a ororilor” aminteşte de un altul descoperit mai devreme anul acesta tot în California, cel al soţilor Louise şi David Turpin, care şi-au sechestrat şi înfometat ani la rând cei 13 copii. După ce una din fetele cuplului, în vârstă de 17 ani, a reuşit să evadeze, fraţii ei, cu vârste între 2 şi 29 de ani, au fost găsiţi într-o casă din Perris, la circa 100 km de Los Angeles, în condiţii de mizerie extremă şi malnutriţie severă, unii dintre ei legaţi de un pat.