Evenimentul Zilei > International > Copii arestați în Rusia în timpul manifestațiilor anti PUTIN!
Copii arestați în Rusia în timpul manifestațiilor anti PUTIN!

Copii arestați în Rusia în timpul manifestațiilor anti PUTIN!

Mai mult de 1000 de oameni au fost arestaţi în întreaga Rusie, inclusiv copii. Puținele surse rusești independente descriu scene de coșmar

Manifestaţiile au fost organizate de opozantul Aleksei Navalnîi, cu două zile înaintea învestirii lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat de preşedinte, a anunţat organizaţia specializată OVD-Info.

La Moscova, poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene şi a recurs la forţă pentru a încerca să-i disperseze pe manifestanţi, iar între opozanţi şi militanţi pro-Kremlin s-au înregistrat ciocniri, potrivit unor jurnaliştilor de la faţa locului.

Totodată, potrivit Reuters, liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut sâmbătă de poliţie după ce şi-a făcut apariţia la o manifestaţie în centrul Moscovei pentru a protesta împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

„Dacă nu consideraţi că el este Ţarul nostru, ieşiţi în stradă în oraşele voastre”, se arată într-un mesaj al liderului opoziţiei, Alexei Navalny.

Vom forţa autorităţile, formate din hoţi, să recunoască faptul că milioane de cetăţeni nu au votat cu Putin”, a adăugat el.

Navalny, care a mai fost arestat în trecut pentru organizarea unor proteste similare, a cerut marşuri în peste 90 de localităţi, printre care şi Moscova şi St. Petersburg.

Un activist a scandat în fața mulțimii în orașul Khabarovsk: "Putin a fost deja pe tronul său timp de 18 ani! Am ratat toți anii mei de viață. Nu vreau să mor așa!"

Activiştii pro-Navalny au postat fotografii pe reţelele sociale arătând sute de protestatari care participau la marşuri în estul ţării şi în Siberia iar OVD Info, o organizaţie pentru drepturile omului, a comunicat că poliţia a reţinut în jur de 1000 de persoane în întreaga ţară.

Conform media locală din Saratov ar fi fost arestați inclusiv copii. Mai multe imagini care înfățișează persoane ce par a fi copii care participă la proteste au fost postate pe sit-urile de socializare.

Autorităţile consideră majoritatea protestelor ca fiind ilegale, susţinând că locul şi ora nu au fost aprobate. Poliţia a oprit demonstraţii similare în trecut şi a reţinut sute de persoane.

Putin urmează să fie învestit luni într-o ceremonie care va avea loc la Kremlin.