Evenimentul Zilei > Politica > Convorbire telefonică între președinții României și Republicii Moldova. Ce au stabilit Klaus Iohannis și Igor Dodon
Convorbire telefonică între președinții României și Republicii Moldova. Ce au stabilit Klaus Iohannis și Igor Dodon

Convorbire telefonică între președinții României și Republicii Moldova. Ce au stabilit Klaus Iohannis și Igor Dodon

Relațiile între România și Republica Moldova se încălzesc din nou, după ce ani la rând au fost fie reci, fie neutre, de cele mai multe ori din cauza semnalelor ambigue de la Chișinău. Azi, președintele Klaus Iohannis a fost invitat de omologul său, Igor Dodon, să facă o vizită oficială în stânga Prutului.

Convorbirea telefonică din cursul zilei de astăzi între cei doi șefi de stat atestă trendul ascendent al relațiilor între cele două capitale, arată portalul de limba română din Cernăuți, www.bucpress.eu.

Mai mult decât atât, Igor Dodon recunoaște că prietenia se intensifică odată cu formarea noii majorități parlamentare din Republica Moldova.

Dacă zilele trecute apăruse știrea că noul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, va întreprinde o vizită oficială la București, iată că azi președintele Republicii Moldova adresează o invitație lui Klaus Iohannis de a vizita Chișinăul.

În mesajul său postat pe propria pagină de Facebook, Dodon arată și că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova.

„Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun. 

Am remarcat faptul că România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova. 

Totodată, am exprimat recunoștință partenerilor români pentru sprijinul acordat țării noastre în mai multe domenii. 

Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău”, arată Igor Dodon pe pagina sa de socializare, după ce a vorbit la telefon cu președintele Klaus Iohannis.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.