Evenimentul Zilei > International > Controversatul fondator al WikiLeaks a folosit o hologramă pentru a da un interviu
Controversatul fondator al WikiLeaks a folosit o hologramă pentru a da un interviu

Controversatul fondator al WikiLeaks a folosit o hologramă pentru a da un interviu

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks a folosit o hologramă pentru a da un interviu, duminică, la Nantucket Project, o conferință ce a avut loc Massachusetts. Australianul de 43 de ani a vorbit de-a lungul timpului la diferite evenimente prin intermediul Skype, însă duminică a apărut ca hologramă.

Evenimentul a fost organizat din interiorul Amabsadei Ecuadorului de către miliardarul Alki David, a cărui companie Hologram USA deține tehnologii ce au făcut transmisiunea posibilă, relatează B1.ro.

Assange a vorbit despre azil, care îi face dificilă munca de a găsi surse dispuse să divulge documente.

Assange a fondat site-ul Wikileaks în 2006. Pe site au fost făcute publice materiale secrete în legătură cu ucideri extrajudiciare din Kenya, descărcarea deșeurilor toxice din Africa, proceduri din Guantanamo Bay și despre băncile Kaupthing și Julius Baer. În 2010 a început să publice detalii despre implicarea Statelor Unite în războaiele din Afghanistan și Irak.

In august 2012, fondatorul Wikileaks, a primit azil politic de la Ecuador în Ambasada ecuadoriană din Londra, însă autoritatile îi ieșirea din cladire, care e supravegheata zi si noapte.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News