Un medic, angajat al Ambulanţei Braşov, confirmat pozitiv COVID-19, a mers trei zile  în misiuni pentru că a primit rezultatul greşit. Testul său era pozitiv, însă a fost anunţat iniţial ca negativ. Până când a fost reparată eroarea, medicul a intrat în contact cu zeci de colegi şi de pacienţi în cele două zile de weekend în care a avut gărzi. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi un al doilea medic, însă acesta era în concediu şi nu a consultat pacienţi în cele trei zile.

Ministrul sănătătii, Nelu Tătaru, a cerut un control la DSP Braşov, instituţie care şi-a recunoscut între timp greşeala, dând vina pe o eroare umană.

La serviciu, medicul infectat a purtat echipamentul obligatoriu de protecţie, au anunţat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Braşov.

71 de cazuri noi la Hunedoara

În judeţul Hunedoara au fost depistate astăzi 71 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus, cele mai multe din ultima perioadă. Autorităţile judeţene au cerut primarilor din nouă localităţi să intensifice măsurile de prevenţie, pentru a nu se ajunge la carantinarea acestora, iar spitalul din Simeria a devenit spital suport COVID-19.

Potrivit ultimelor raportări, trei focare noi de COVID-19 au fost declarate astăzi în judeţul Hunedoara. Noile zone aflate în atenție sunt Bretea, Orăștie și Petrila.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei:

,,În acest moment avem cinci cazuri confirmate la Petrila, mai există un al șaselea caz, care se pare că este din același grup, numai că rezultatul a fost incert. Din informațiile pe care le avem, este vorba despre un grup al unui cult religios. Astăzi am declanșat ancheta epidemiologică, urmează să contactăm persoanele, să vedem exact despre ce este vorba”.

 

Și la Complexul Energetic Hunedoara a fost confirmat astăzi un angajat care s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus. E vorba de un electrician de la Mina Lupeni, și el și soția lui fiind testați pozitiv, iar 16 angajați ai unității, inclusiv directorul minei, sunt în izolare la domiciliu.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică apreciază că este vorba de o transmitere comunitară a bolii și pentru că numărul de paturi în spitale este deja insuficient, au propus ca Spitalul CFR din orașul Simeria să fie declarat spital suport COVID pentru tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus.

În județul Hunedoara au fost consemnate, de la debutul pandemiei, 1.249 de cazuri de COVID-19.