Evenimentul Zilei > Actualitate > ContrapunctEvz TV. O treime dintre români au trecut prin boală. Studiul care face lumină în pandemie. Turcescu: E temperatura momentului
VIDEO

ContrapunctEvz TV. O treime dintre români au trecut prin boală. Studiul care face lumină în pandemie. Turcescu: E temperatura momentului

În România nu există până în momentul de față o cercetare care, folosind metodologii complementare, să estimeze incidența totală a infecției cu COVID-19. Robert Turcescu, Mirel Curea și Dan Andronic au dezbătut, în arena EVZ Play, trasmisă pe YouTube EVZ-Capital, realitatea pandemiei așa cum reiese dintr-o cercetare în premieră în România.

O cercetare efectuată de CURS, la comanda OK Medical, în intervalul 15-21 aprilie, vine cu câteva concluzii surprinzătoare despre incidența reală a infecției cu SARS-CoV-2. Este primul studiu care folosește un eșantion sociologic reprezentativ în determinarea incidenței persoanelor care au fost detectate cu COVID-19. Dintre acestea un subeșantion de persoane au acceptat să fie testate. De remarcat că în recrutarea celui de al doilea eșantion s-a observat o rată de acceptare a testării scăzută.

Din datele rezultate reiese că 29% din respondenți au avut COVID-19 la un moment dat. Dintre aceștia 27% au COVID -19 în acest moment, iar 2% au avut boala, însă sunt considerați vindecați conform testelor. „Un document extrem de interesant, avem 15% care nu s-au testat sau asimptomatici. E temperatura momentului”, a replicat Robert Turcescu. „Deci aproape 30% din populație a trecut prin boală”, a remarcat Mirel Curea.

Potrivit studiului, cele mai multe infectări(47%) au fost în trimestrul 4 al anului 2020. „Ne-au scos la vot în plin infern. Au amânat alegerile locale și le-au împins în trimestrul 4 „, a remarcat Turcescu.”Când era dezastru curat, acum e proba”, i-a replicat interlocutorul Mirel Curea. Dan Andronic a observat că un sondaj poate evalua mai degrabă percepția asupra bolii, nu manifestarea efectivă a acesteia. „Nu cred că e reprezentativ la nivel de răspândire a bolii Covid-19”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: