„MApN nu are tehnica în dotare, nici DGIA, pentru a intercepta persoane. Nu există posibilitatea ca MApN să execute interceptări ilegale”, a precizat Hăpău, fiind solicitat de către Comisia de anchetă să răspudă acuzaţiilor făcute de Paraschiv.

Mai mult, Hăpău a spus că Paraschiv duce în zona „personală” relaţia profesională şi l-a acuzat de faptul că afirmă lucruri pe care nu le poate demonstra şi nici nu are dovezile necesare. În același timp, acesta a mai spus că nu a avut informaţii despre existenţa unui comitet de iniţiativă la nivelul MapN privind realegerea lui Băsescu.

„Nu am avut nicio informație ca în acele momente ar fi existat un astfel de comitet la nivelul MAPN, comitet de initiativă pentru realegerea lui Băsescu. (..) DGIA nu are atribuţii pe linia alegerilor. În 25 de ani, de când activez în Direcţie, nu am avut informaţii care să vizeze vreo campanie electorală, nici nu ai putea avea ingerinţă în modul în care se votează”, a spus Hăpău.

Fostul ofiţer de contrainformaţii în cadrul DGIA a declarat în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 că foarte multe persoane au fost supravegheate fără mandat. Paraschiv subliniază ca aceste acţiuni tehnice au lăsat „urme”, care pot fi demonstrate.

„Între turul I şi turul II nu a mai trebuit să fie volumul de muncă atât de mare pentru că ştiau despre ce a fost vorba acolo. Au fost supravegheate foarte multe persoane fără mandat. Trebuie să vă închipuiţi că şi atunci când ai mandat, din punct de vedere tehnic cineva efectuează acea supraveghere tehnică. Trebuie să vă imaginaţi că ce faci cu mandat, ca şi lucrător în munca asta specifică, poţi să faci şi fără mandat. Sunt urme, un profesionist, cu uşurinţă poate demonstra, tehnica lasă urme”, a adăugat Paraschiv.

Comisia de anchetă parlamentară a alegerilor din 2009 s-a reunit astăzi, cu scopul audierii următorilor: Elena Udrea, Daniel Dragomir, Doru Paraschiv şi Marian Hăpău.