Evenimentul Zilei > Actualitate > Contrabandă cu prezervative, de 300.000 de euro, în portul Constanța Sud Agigea
Contrabandă cu prezervative, de 300.000 de euro, în portul Constanța Sud Agigea

Contrabandă cu prezervative, de 300.000 de euro, în portul Constanța Sud Agigea

Poliţiştii Gărzii de Coastă împreună cu vameșii din portul Constanța Sud Agigea au descoperit într-un container sosit din China, prezervative în valoare de peste 1.400.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute. Marfa, comandată de un comerciant din Ilfov, a fost confiscată.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat, astăzi, din oficiu cu privire la faptul că, în urma controlului amănunțit efectuat în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, la un container sosit din China, au fost descoperite 144.000 pachete cu prezervative susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, informează Garda de Coastă. Marfa avea ca beneficiar un bărbat de 56 de ani, administrator al unei firme din județul Ilfov.

Produsele, a căror valoare se ridică la suma totală de 1.440.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. La rândul lor, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal “pentru infracțiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.Ultimul caz de contrabandă cu prezervative  a fost în luna octombrie 2018, prejudiciul fiind atunci de 330.000 de euro.  

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: