Evenimentul Zilei > Social > CONTRABANDĂ cu DRONA la granița cu Ucraina. S-AU TRAS FOCURI DE ARMĂ
CONTRABANDĂ cu DRONA la granița cu Ucraina. S-AU TRAS FOCURI DE ARMĂ

CONTRABANDĂ cu DRONA la granița cu Ucraina. S-AU TRAS FOCURI DE ARMĂ

Polițiștii de frontieră de la Sighetul Marmației au tras mai multe focuri de armă pentru capturarea unui bărbat care, în apropierea graniței cu Ucraina, urma să preia mai multe colete cu țigări trecute peste frontieră cu o dronă. Alte importante cantități de țigări de contrabandă, de proveniență ucraineană, au fost descoperite, în ultimele 48 de ore, de polițiștii de frontieră din Suceava.

O echipă de patrulare a poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului Sarasău-Sighetu Marmaţiei a sesizat, în jurul orei 01.00, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina în România. În urma monitorizării traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, în apropierea frontierei a fost observată o persoană, care nu-și justifica prezența în zonă. Polițiștii au efectuat somații legale prin voce, însă, pentru că bărbatul nu s-a supus și a încercat să fugă, au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale.

Bărbatul de 54 de ani din județul Mamramureș a fost reținut, în apropierea lui fiind descoperite 11 colete de mici dimensiuni, cu țigări de proveniență ucraineană. Au fost informate și autoritățile ucrainiene iar bărbatul a fost dus, pentru a fi anchetat, la sediul Poliției de Frontieră. În cele 11 colete erau 2.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproape 30.000 de lei. Maramureșeanul este cercetat pentru contrabandă. 

Potrivit Poliției de Frontieră, sâmbătă seara, și polițiștii de frontieră de la Siret, Suceava, au descoperit  4500 pachete de țigări în valoare de 53. 000 de lei după ce observaseră  mai mulți suspecți care au abandonat coletele și s-au întors pe teritoriul ucrainean. Autoritățile din Ucraina au anunțat, apoi, că a fost reținut un bărbat. Și polițiștii de frontieră din Brodina, au descoperit, în ultimele două zile, în urma unei acțiuni, cantitatea de 4.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a  căror valoare se ridică la suma de 52.500 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării. Se fac cercetări pentru depistarea contrabandiștilor.