Editura Evenimentul si Capital

Consultări prelungite la Programul Diaspora Start Up

Romanii din diaspora sunt incurajati sa se intoarca acasa.
Autor: | | 0 Comentarii | 207 Vizualizari

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a decis să prelungească, până vineri, 30 septembrie, sesiunea de consultare publică pentru Programul "Diaspora Start-Up" care are ca obiectiv stimularea antreprenoriatului în rândul cetăţenilor români din diaspora şi a celor recent întorşi în ţară, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

“MFE răspunde astfel interesului foarte mare manifestat de potenţialii beneficiari ai fondurilor nerambursabile şi prelungeşte perioada de consultare până la data de 30 septembrie 2016”, a transmis instituţia.

Ghidul Programului “Diaspora Start-Up”, cu o finanţare în valoare de 30 de milioane de euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, a fost pus în consultare publică de către MFE şi Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni la data de 8 septembrie 2016.

Potrivit MFE, în acord cu prevederile POCU 2014-2020, sunt considerate eligibile activităţile care urmăresc încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană. Apelul este dedicat tuturor regiunilor de dezvoltare din România, cu excepţia regiunii Bucureşti - Ilfov.

Persoanele selectate în vederea finanţării planului de afacere vor primi într-o primă fază o subvenţie în valoare de maxim 10.000 de euro, ca primă de relocare. La momentul semnării contractului de ajutor de minimis cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primeşte 75% din ajutorul aprobat, reprezentând prima tranşă de finanţare.

A doua tranşă de finanţare va fi acordată dacă antreprenorul realizează venituri brute echivalente cu 30% din valoarea primei tranşe. Diaspora Start-up face parte din Axa prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toţi.

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI