Evenimentul Zilei > Politica > Constantin, DEZVĂLUIRI despre o discuție din coaliție: „Tăriceanu a UITAT”
Constantin, DEZVĂLUIRI despre o discuție din coaliție: „Tăriceanu a UITAT”

Constantin, DEZVĂLUIRI despre o discuție din coaliție: „Tăriceanu a UITAT”

Deputatul Daniel Constantin a precizat, astăzi, că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu a susţinut soluţiile de diminuare a importului de maşini poluante pe care el le-a prezentat, la începutul anului, coaliţiei de guvernare, atunci când deţinea funcţia de ministru al mediului.

Constantin s-a referit în acest sens la declaraţia pe care Tăriceanu a făcut-o miercuri, cu ocazia unei vizite efectuate la Uzina Dacia de la Mioveni, potrivit căreia România a devenit o piaţă de desfacere pentru autovehiculele uzate din alte ţări şi sunt necesare măsuri pentru stoparea acestui fenomen.

„După ce nu a văzut nicio scumpire a carburanţilor, după ce a încurcat podul pe care se află (podul nou cu cel vechi de la Agigea), după ce a uitat promisiunile din campanie, Tăriceanu a uitat acum discuţia din coaliţie de la începutul acestui an cu privire la timbrul de mediu!!! Nu ştiu ce fel de 'trăiri' are dl. Tăriceanu, dar îmi amintesc discuţia în care a preferat să tacă atunci când am adus pe masa coaliţiei câteva soluţii ca să protejăm mediul înconjurător şi să diminuăm importul de maşini poluante! (Nu introducerea unui nou timbru!)”, a scris fostul ministru al Mediului în Guvernul Grindeanu, Daniel Constantin, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că „Trebuie să fiu sincer şi să spun că cel care s-a opus oricărei măsuri a fost dl. Dragnea – iniţiatorul legii care elimina 102 taxe, printre care şi timbrul de mediu. Dar Călin Tăriceanu, cel pe care îl informasem cu privire la soluţii, a preferat să tacă interesat şi slugarnic pentru a nu pierde sprijinul 'partenerului'. Atunci s-a eliminat şi posibilitatea ca oamenii sa-şi recupereze în mod direct banii plătiţi deja! Probabil se ştia de atunci că statul nu poate să plătească cele peste 6 miliarde de lei in 2017. Şi iată că, astăzi, contrar deciziilor instanţelor şi bunului-simţ, guvernul a amânat rambursarea pentru anul 2018, chiar şi 2019!”.

Constantin a mai susținut că oamenii care au în mâini destinul României găsesc scuze penibile pentru a ascunde efectele măsurilor dezastruoase.

„Regret că oamenii care au în mâini destinul României găsesc scuze penibile pentru a ascunde efectele măsurilor dezastruoase: unul nu are credite şi nu ştie de creşterea ROBOR, altul nu are 'carnet' şi nu ştie de scumpiri, altul nu are card… Vă las pe voi să ghiciţi care sunt!!!”, a conchis Daniel Constantin.