Evenimentul Zilei > Justitie > Consiliul de Administraţie al RA-APPS anunţă că va propune măsuri legale în cazul directorului Surdu
Consiliul de Administraţie al RA-APPS anunţă că va propune măsuri legale în cazul directorului Surdu

Consiliul de Administraţie al RA-APPS anunţă că va propune măsuri legale în cazul directorului Surdu

Consiliul de Administraţie al RA-APPS a luat act de reţinerea directorului general, Georgian Surdu, şi se va întruni astăzii, pentru a analiza situaţia creată şi a propune măsurile legale, au transmis reprezentanţii Regiei.

"Consiliul de Administraţie al RA-APPS a luat act de reţinerea pentru 24 de ore a domnului Georgian Gabriel Surdu, directorul general al regiei, în data de 29 aprilie 2015. În cursul zilei de joi, 30 aprilie 2015, Consiliul de Administraţie se va întruni, va analiza situaţia creată şi va propune măsurile legale", a comunicat RA-APPS.

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost reţinut de procurorii DNA, în dosarul în care este suspectat că i-a cerut şefului CJ Buzău să faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro. Surdu va fi dus astăzi la instanţă cu propunere de arestare preventivă. El se află la conducerea RA-APPS din aprilie 2007.

Contract public cu propria firmă

Procurorii DNA au făcut, ieri, patru percheziţii în Bucureşti şi Prahova, la sediul RA-APPS, la o firmă şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2013-2014. şeful RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, este suspectat că, în vara anului 2013, i-ar fi cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent suspendat din funcţie, să-i faciliteze obţinerea unor contracte de lucrări în judeţul Buzău pentru SC Construct CO Group SRL, firmă pe care o conducea printr-un intermediar.

Cristinel Bîgiu ar fi fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu şi l-ar fi sprijinit să obţină un contract de lucrări pentru SC Construct Co Group SRL, în comuna Ghergheasa, în schimbul intervenţiei sale pe lângă primarul localităţii buzoiene fiind solicitat 8% din valoarea contractului, au precizat sursele citate.

În acest sens, Bîgiu l-ar fi prezentat pe Horaţiu Daniel Vidan Popa primarului localităţii Ghergheasa, iar în 21 mai 2014, între Primăria Ghergheasa şi SC Construct Co Group SRL administrată de Vidan, a fost încheiat contractul de lucrări de proiectare şi execuţie privind "Modernizare drumuri de interes local şi reţea publică de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ghergheasa, judeţul Buzău", în valoare de 48.678.773,89 lei, respectiv aproape 11 milioane de euro.