Congresul SUA. Democrații scot „procurorii”

Marți seară, puternica președintă democrat a Camerei, Nancy Pelosi, a dezvăluit numele echipei sale de „procurori”. Aceasta va fi responsabilă de aducerea cazului în Senat, cu majoritate republicană, pentru procesul de punere sub acuzare.

Mai îngrijorător pentru Donald Trump și posibilul său viitor politic, Mitch McConnell, președintele majorității republicane din Senat, le-a spus apropiaților săi că vede cu ochi buni această punere sub acuzare.

El a estimat că a fost fondată și că ar ajuta Partidul Republican să întoarcă definitiv pagina Trump.

Acest strateg iscusit, foarte influent, deține astfel probabil cheia rezultatului acestei proceduri istorice.

Pentru că un singur cuvânt public ar putea încuraja senatorii republicani să-l condamne pe cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite.

Din Alamo, Texas, Donald Trump a încercat, marți, să adopte o postură mai puțin agresivă decât săptămâna trecută, evocând timpul „păcii și al calmului”.

Dar el a refuzat să admită orice responsabilitate pentru asaltul Capitoliului, considerând că discursul său a fost „destul de potrivit”.

Ulterior, vicepreședintele  Mike Pence, a respins definitiv cealaltă amenințare la sfârșitul mandatului său, refuzând să invoce cel de-al 25-lea amendament constituțional care i-ar fi permis să îl demită pe președintele în exercițiu, declarându-l incapabil să-și exercite funcția.

PAGINA ANTERIOARA