Evenimentul Zilei > Politica > Conflictul PNL-USR tranșat la Cotroceni. Mesajul președintelui, ignorat de liberali?
Conflictul PNL-USR tranșat la Cotroceni. Mesajul președintelui, ignorat de liberali?

Conflictul PNL-USR tranșat la Cotroceni. Mesajul președintelui, ignorat de liberali?

Conducerea PNL este acuzată de reprezentanții USR că, prin votarea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, a nesocotit mesajele președintelui Klaus Iohannis, care a cerut ca cele două partide să se înțeleagă pentru a guverna împreună, după alegerile parlamentare.

Scandalul Iordache îi avantajează, electoral, pe liberali

Singura explicație pentru USR este că Florin Iordache a fost ales cu sprijinul PNL, de persoane venite din alte partide, dar care au rămas prieteni cu Iordache. „Din păcate nu avem o probă materială ca să arătăm că aceștia au votat cu Florin Iordache. Și un conflict din acesta, care nu ar fi trebuit să existe, să fi fost evitat. Era bine să fi fost evitat. Dar eu cred că celor din PNL le convine foarte mult acest conflict. Au profitat de faptul că, pusă imaginea lui George Dircă lângă Iordache, pe ei îi avantajează cumva, electoral”.

Atitudinea neloială a PNL față de USR ar putea avea consecințe post electorale majore, crede deputatul USR: „Este evident că în momentul în care tratezi cu lipsă de respect, în care manipulezi, minți și duci lucrurile într-o direcție incorectă față de un partener, nu poți avea așteptarea să primești altceva”, spune Stelian Ion. El a făcut trimitere la președintele Klaus Iohannis, care la fiecare întâlnire „a transmis și către noi, și către PNL” un mesaj clar: „Băgați-vă mințile în cap, așezați-vă la masă, faceți în așa fel încât să vă înțelegeți pentru că veți guverna împreună”.

În opinia lui Stelian Ion, conducerea PNL „nu ține cont de mesajul președintelui” sau nu l-a înțeles: „Și atunci, se întâmplă lucruri de genul acesta, care pot periclita relațiile dintre USR- PLUS și PNL, inclusiv după alegeri. Sperăm să fie doar un moment de precampanie, trecător, și să ne vedem de o campanie în care să  vorbim fiecare de proiectele lui, de echipa pe care o avem. OK, putem critica, dar să criticăm cu chestiuni factuale, nu cu născociri și cu minciuni. Asta deja nu mai e campanie electorală corectă. Ne ducem în altă zonă, a manipulărilor”.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.