Conducerea Radio România, DEMISĂ de parlamentari. VEZI motivul

Conducerea Radio România, DEMISĂ de parlamentari. VEZI motivul

Senatorii și deputații au decis, în plenul reunit de miercuri să respingă rapoartelor de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe anii 2015 şi 2016, lucru care atrage demiterea Consiliului de Administraţie al SRR.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, care a prezidat ședința, a anunțat că urmează ca la SRR să fie numit un director general interimar, în locul lui Ovidiu Miculescu. 

"La propunerea comisiilor permanente de specialitate, în cazul în care nu există Consiliu de Administraţie al SRR, nici preşedinte legal numit, Parlamentul numeşte un director general al SRR, cu un mandat bine definit. Prin urmare, solicităm Comisiilor de cultură să prezinte plenului reunit propunerea de director general interimar al SRR, precum şi proiectul de hotărâre. Vă propun ca şedinţa Comisiilor de cultură să aibă loc concomitent cu plenul, urmând ca votul asupra propunerii de numire să aibă loc la finalizarea audierii candidatului propus", a afirmat în plen Iordache, citat de Agerpres

Decizia a fost criticată de senatorul PMP Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Radioul Public a obţinut un profit remarcabil. Mai mult, este lider de audienţă. Am vrut să fac aceste precizări ca să se ştie că dăm un vot politic, nu unul din punct de vedere a performanţelor", a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte a fost contrazis de senatorul PSD Lucian Romaşcanu: "Radio România nu are ca scop profitul. Radioul nu are corespondenţi în 10 judeţe, nu şi-a renovat sediile, nu şi-a dotat reporterii cu aparatură."

După votul de respingere a rapoartelor de activitate, Raluca Turcan a afirmat că "tocmai am asistat astăzi la o execuţie politică". Preşedintele PNL a fost contrazisă de senatorul Romaşcanu, care a menţionat carenţele din rapoartele de activitate, dar şi problemele penale ale unor membri ai Consiliului de Administraţie ai SRR. De asemenea, a fost menţionată şi situaţia preşedintelui director general Ovidiu Miculescu, care are o sentinţă definitivă de incompatibilitate.

Comisiile de cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc în timpul plenului pentru a desemna un preşedinte director general interimar al SRR. Propunerea a fost adoptată prin vot, deşi opoziţia a cerut un termen mai îndelungat pentru a se studia temeinic posibilitatea desemnării unui şef interimar al SRR. În semn de protest, reprezentanţii USR au decis să nu participe la lucrările comisiilor reunite de cultură.