Tudor Vancea, zis Ochiu Mic, un nume la care cei care frecventează discotecile și cluburile clujene tremură, a fost condamnat de Judecătoria Cluj Napoca, pentru faptul că a comis un accident, după care a fugit de la fața locului. Pentru aceste infracțiuni, ”Ochiul mic” a primit doi ani și patru luni de închisoare cu executare. Dar cum pe numele lui există emisă o altă sentință definitivă, de trei ani și la șase luni de închisoare, cu suspendare, aceasta va fi revocată. În total, Vancea trebuie să stea la închisoare cinci ani și zece luni.

În data de 21 februarie 2015, Vancea  a plecat de la discotecă, pentru a merge la o alta, unde avea de rezolvat o chestiune urgente. Surse judiciare susțin că interlopul ar fi trebuit să facă parte dintr-un ”echipaj”, un termen folosit de lumea interlopă, atunci când trebuie spă participe la o bătaie.

În noaptea respectivă, Vancea conducea un Audi  A7, pe Calea Turzii, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. La un moment dat a lovit frontal un taximetru, șoferul suferind răni grave. După accident, Vancea a coborât din mașină ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, s-a urcat într-un taximetru și a plecat acasă. La aproape o oră de la producerea accidentului, polițiștii l-au găsit pe interlop la locuința acestuia. La testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat faptul că interlopul avea la momentul testării o alcoolemie de 0,35 grame la mie, ceea ce reprezintă o contravenție.

 

După ce a comis accidentul, catalogat de polițiști ca fiind grav, Tudor Vancea, a reușit să fugă de sub ochii vigilenți ai procurorilor și polițiștilor clujeni, și a stat ascuns mai bine de trei săptămâni la bunica lui în localitatea Fizeșul Gherlii, deși cei care îl urmăreau susțineau că era fugit în Anglia.

După ce a fost prins, Vancea nu a putut oferi foarte multe date de la momentul producerii accidentului, deoarece în urma impactului s-a lovit la cap. ”Ulterior, la scurt timp un amic al său pe care l-a identificat și care se afla într-un alt taximetru care circula în spatele mașinii sale l-a luat de mână și l-a tras în mașină. De la fața locului, Vancea a plecat la domiciliul mamei sale din cartierul Bună Ziua unde a stat mai bine de o oră”, susțin surse judiciare.