Textul atașat, pe lângă că e în afara legii, este de o ticăloșie și prostie fără limite: „Ieri, o delegație PCdR a sfidat cu mult curaj mizeria fascistă numită „Memorialul închisorii Pitești” unde jegurile anticomuniste au primit pedeapsa meritată în timpul tovarășului Gheorghiu-Dej. Glorie eternă tovarășului Gheorghiu-Dej! Glorie eternă Armatei Sovietice eliberatoare!”.

Într-o înregistrare video de pe aceeași pagină, tovarasul Radu Florin, președinte al Partidului Comuniștilor din România (PCdR), cuvântează împotriva exploatatorilor la protestul contra defrșăarii abuzive a pădurilor de către capitaliști!

În Legea privind siguranta nationala a Romaniei se interzice explicit „inițierea, organizarea, săvârsirea sau sprijinirea în orice mod a acțiunilor totalitariste sau extremiste de sorginte comunistă, fascistă, legionară sau de orice altă natură, rasiste, antisemite, revizioniste, separatiste care pot pune in pericol sub orice formă unitatea si integritatea teritoriala a României, precum și incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept”.

Deputații USR Cristian Ghinea și Vlad-Emanuel Durus au depus în martie o propunere legislativă prin care sa se interzica organizațiile și propaganda comunistă. În proiectul legislativ se prevede interzicerea constituirii organizatiilor cu caracter comunist, promovarea in public a doctrinei comuniste, negarea crimelor comunismului ori a efectelor acestuia, dar si raspandirea simbolurilor comuniste, cu exceptia activitatilor desfasurate in interesul artei, stiintei, cercetarii sau dezbaterii unei chestiuni de interes public.