Evenimentul Zilei > International > Comitatul Los Angeles, devastat de pandemie: peste 200 de morți pe zi
Comitatul Los Angeles, devastat de pandemie: peste 200 de morți pe zi

Comitatul Los Angeles, devastat de pandemie: peste 200 de morți pe zi

Comitatul Los Angeles a devenit un focar major de pandemie peste Ocean, rata de pozitivare atingând valori amețitoare. În Los Angeles scenele sunt șocante: spitalele sunt pline, bolnavii fiind duși în biserici.

Una din 5 persoane testate în comitatul Los Angeles este purtătoare a virusului COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile din domeniul sănătăţii publice din cel mai populat comitat american, relatează Xinhua, preluată de Agerpres.

Potrivit Departamentului de Sănătate Publică din comitatul Los Angeles, rata de pozitivare în urma testării s-a ridicat miercuri la 21,8%, pe fondul celei mai mari creşteri a numărului de cazuri de COVID-19. La data de 1 noiembrie, rata de pozitivitare în urma testării era de 3,8%.

Într-un buletin informativ emis zilnic, departamentul a raportat 11.841 cazuri noi de COVID-19 şi alte 258 de decese, în vreme ce cazurile cumulate au atins cifra de 852.165, cu 11.328 decese asociate.

Peste 200 de morți pe zi

În ultimele zile, cazurile de spitalizare din comitat au crescut în mod constant, depăşind miercuri cifra de 8.000 de pacienţi, dintre care 20% au fost internaţi la terapie intensivă. La data de 1 noiembrie, numărul mediu la 3 zile al persoanelor spitalizate cu COVID-19 era de 791.

„Rata de cazuri noi în această lună se traduce printr-o creştere catastrofală a numărului persoanelor cu simptome severe de COVID-19 care sunt trimise la spitalele noastre locale şi, în mod tragic, asistăm acum la peste 200 de decese pe zi”, a precizat departamentul în comunicat. Luni, oficialii au avertizat că regiunea Los Angeles va depăși în curând 1.000 de decese provocate de coronavirus pe săptămână, dacă tendința actuală de creștere va continua.

Bolnavii ajung în biserici și săli de sport

Directorul Departamentului de Sănătate Publică din comitat, Barbara Ferrer, a avertizat asupra „unei crize sanitare de proporţii epice”. „În comitatul Los Angeles s-a dublat numărul persoanelor care mor zilnic, iar această realitate a schimbat drastic toate aspectele sistemului nostru de asistenţă sanitară. Tragedia noastră continuă până când ne unim pentru a ne schimba acţiunile”, a adăugat ea.

Los Angeles este oraşul american unde riscul de a te infecta cu Covid-19 a urcat într-un ritm amețitor. Presa americană relata miercuri că unul din 5 locuitori care se testează în metropola Los Angeles este depistat pozitiv, astfel că spitalele nu mai au locuri pentru bolnavi, care ajung în biserici și săli de sport. Potrivit The Indepedent, ambulanțele din Los Angeles au primit dispoziții să nu mai preia pacienți cu slabe șanse de supraviețuire și să conserve pe cât posibil rezervele de oxigen.

Foto: LA Times