Preşedintele comisiei, liberalul Mircea Man, a propus audierea în acest for a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, privind accidentul din 20 octombrie, în urma căruia un poliţist de la Rutieră a murit. Propunerea a fost însă respinsă. 
 
"Comisia va face o adresă către Poliţia Română, către primăriile de sector, către Primăria Municipiului Bucureşti, să vedem protocolul exact între cele două instituţii şi modul în care colaborează pentru deplasarea coloanelor oficiale", a precizat Mircea Man, potrivit Agerpres. 
 
Luminiţa Adam (UNPR), vicepreşedintele comisiei, a punctat că ministrul Oprea nu poate fi audiat la Comisia pentru abuzuri atâta timp cât pe rolul unui Parchet există o cauză penală, ideea fiind susţinută şi de deputatul PSD Ioan Stan. 
 
"La Comisia de abuzuri vin sesizările cetăţenilor, care simt că au fost nedreptăţiţi în raportul lor cu organele abilitate, iar noi ne pronunţăm asupra petiţiilor venite de la cetăţeni. Să înţeleg că există o petiţie venită de la cetăţeni la noi, la Comisia de abuzuri, şi petiţii având acest subiect? Pentru că, dacă nu, eu consider că această Comisie pentru cercetarea abuzurilor este pe cale să facă abuz ea. În primul rând nu poţi, nu ai cum să faci o comisie, fie ea că se cheamă abuzuri, fie că se cheamă o comisie de anchetă, atâta timp cât pe rolul unui Parchet există o cauză penală", a spus Luminiţa Adam.