Evenimentul Zilei > International > Comisia Europeană propune reintroducerea măștii de protecție. Se anunță o explozie a cazurilor de COVID-19
Comisia Europeană propune reintroducerea măștii de protecție. Se anunță o explozie a cazurilor de COVID-19

Comisia Europeană propune reintroducerea măștii de protecție. Se anunță o explozie a cazurilor de COVID-19

Un nou val de coronavirus este așteptat să lovească țările din Europa, în contextul în care majoritatea oamenilor revin din concedii, temperaturile scad și se redeschid școlile.

Masca de protecție ar putea redeveni obligatorie în mai multe țări în această toamnă din cauza creșterii numărului de noi infectări cu coronavirus.

Comisia Europeană a avertizat, vineri, că este necesar de măsuri care să încetinească răspândirea virusului. Printre purtarea măștii, limitarea reuniunilor ar putea redeveni obligatorie.

”Dacă astfel de măsuri se aplică înaintea sau la începutul următorului val, impactul lor va fi mai mare. Prin urmare, este posibil să fie nevoie de reintroducerea unor măsuri non-farmaceutice în lunile următoare”, a atenționat Comisia Europeană.

Amintiri din pandemie. Masca de protecție ar putea redeveni „accesoriul” europenilor în această iarnă

Executivul comunitar a menționat că statele membre Uniunii Europene trebuie să se pregătească pentru o creștere a numărului de cazuri în următoarele luni. Mai mult, UE se va confrunta cu o circulaţie activă a altor virusuri respiratorii, inclusiv gripa.

Pe lângă cele două propuneri, Comisia Europeană a recomandat să continue campaniile de vaccinare pentru a reduce îmbolnăvirile grave. De asemenea, după adoptarea vaccinurilor la noua variantă, țările UE trebuie să-și dezvolte programe naționale de vaccinare care să descrie ce vaccinuri trebuie folosite pentru anumite grupuri de populaţie.”

În urmă cu o zi, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat vaccinurile produse de Pfizer/ BioNTech și Moderna care au fost adoptate pentru a oferi protecție împotriva Omicron, scrie EFE, citată de stirileprotv.ro. 

Reamintim că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că recomandă masca de protecție în mijloacele de transport în comun și spațiile aglomerate.

Școlile ar putea redeveni focare de COVID-19. Măsurile autorităților române

De asemenea, oficialul român a venit cu mai multe recomandări, înaintea începerii școlii din 5 septembrie.

Astfel, ministrul Sănătății recomandă „purtarea măștii în spațiile închise”, dar și respectarea distanțării fizice de cel puțin 1,5 metri. De asemenea, Rafila a recomandat „vaccinarea împotriva COVID-19 și a gripei sezoniere a elevilor eligibili și a personalului din unitățile de învățământ”.