Coloane de TIR-uri și la PCTF de la Kardam

Sursă: Stocktributor | Dreamstime.com

O coloană de șapte kilometri de vehicule grele de marfă îngreunează circulația din satul Kardam din comuna General Toșevo până la punctul de control de la granița cu România, au semnalat șoferii.

„De aproximativ o săptămână, traficul a fost destul de intens, dar astăzi este deja foarte aglomerat”, a declarat Gheorghi Sâbev, primar al satului Kardam, pentru Agenția bulgară BTA.

Potrivit acestuia, coloana, care începe de la Punctul de Control Kardam, are aproximativ 7 kilometri lungime și iese deja în afara satului în direcția comunei General Toșevo.

"Acest lucru le creează greutăți serioase locuitorilor din Kardam. Oamenii nu pot ajunge la casele lor. Este periculos să te deplasezi - o bandă este ocupată și, când vine un camion din sens opus, te întrebi unde poți să te pitești", a adăugat Sâbev.

„Momentan, polițiștii dirijează circulația în sat, dar nu știm cât timp, iar traficul este de așteptat să fie așa cel puțin până la sfârșitul sărbătorilor. Șoferii spun că punctul de control de lângă Ruse este la fel de aglomerat. Unii fug de acolo şi vin aici", a explicat primarul de la Kardam.

Potrivit observațiilor sale, cele mai multe camioane grele sunt cu înmatriculare ucraineană, moldovenească și turcă.

„La punctul de trecere a frontierei e loc pentru o anumită capacitate. O sută de camioane pe un sens, din câte știu eu, sunt lăsate să treacă alternativ. 200 în 24 de ore, dar probabil că sunt peste 400 de camioane aliniate, după calculele mele. Nu se va termina coada, iar în această perioadă vin și alte mașini. Sperăm ca traficul să scadă, pentru ca punctul de trecere a frontierei are o banda pentru camioane. Oricâte persoane ar lucra, nu au cum să facă față, nu pot verifica cinci dintr-odată”, a adăugat Sâbev. De ani de zile, astfel de aglomerări au dus la o poluare mare, a amintit primarul, potrivit mediapool.bg

„Ne transformăm într-o groapă de gunoi. În localitate, fiecare face curățenie în fața casei, deși nu e gunoiul lor, dar dacă ieși în afara satului în direcția punctului de frontieră, deja este doar o groapă de gunoi - tone de deșeuri... Așteptând, aceste camioane generează deșeuri. Neavând unde să le arunce - le aruncă în șanț", a comentat primarul.

(Traducerea Rador)