Şcolile din Capitală, înainte de începerea cursurilor: deficit de cadre didactice la pregătitoare, 30 de şcoli fără autorizaţie
- Cristina Olivia Moldovan
- 7 septembrie 2012, 08:28
Mobilierul pentru clasa pregătitoare a fost instalat în proporţie de 80%, dar până la începerea şcolii toţi copiii de pregătitoare vor avea băncuţa lor.
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că există un deficit de cadre didactice de 35% în ceea ce priveşte clasa pregătitoare. "Inspectorii de resurse umane realizează în continuare încadrarea pentru personalul necesar învăţământului primar. Era ponderea foarte mică de personal specializat, dar s-a reuşit în mare parte să se acopere", a declarat joi inspectorul şef al IŞMB, Constantin Trăistaru, la finalul şedinţei Colegiului Prefectural. 30 de şcoli nu au autorizaţie Potrivit lui Trăistaru, toate şcolile din Capitală sunt în curs de igienizare, iar din cele 101 şcoli cuprinse în programul BEI numai 56 sunt finalizate, la 34 continuă lucrările, iar 11 şcoli au execuţia sistată. "ISMB a cerut Primăriei Capitalei să găsească soluţii pentru reluarea lucrărilor şi la aceste unităţi de învăţământ. Dacă anul trecut porneam la drum la începutul anului şcolar cu 76 de şcoli fără autorizaţii, anul acesta sunt doar 30 fără autorizaţii", a spus Trăistaru, citat de Agerpres. Ce se fură în şcoli: telefoane, bani, laptopuri ISMB mai anunţă că 3.000 camere video vor asigura observarea şcolilor în interior, dar şi perimetral. Trăistaru a spus că va propune în viitor un sistem integrat pentru intervenţie rapidă, pentru a se elimina paza actuală făcută de firme, întrucât este mai costisitoare. Comisarul şef Dumitru Gheorghe, director general adjunct al Poliţiei Capitalei, a arătat că infracţionalitatea din şcoli este mică, reprezentând 0,3% din totalul înregistrat de poliţişti în Bucureşti, şi constă în special din furturi de telefoane, bani, laptopuri. Rebelii dintr-a VII-a "Au fost mobilizaţi în acest an 446 de poliţişti care vor fi responsabili de menţinerea ordinii şi siguranţei în şcoli, care se vor identifica şi cu firmele de pază, pentru fiecare şcoală în parte. Poliţia Capitalei va derula un proiect de prevenire a violenţei juvenile, în parteneriat cu municipalitatea, clasa a VII-a de gimnaziu fiind identificată cu cel mai mare risc de acte antisociale", a spus Dumitru Gheorghe.