Evenimentul Zilei > Politica > INCIDENTE LA „COLECTIV” între presă și bodyguarzii premierului. Un ziarist îl acuză pe DACIAN CIOLOȘ: A FOST UN CALCUL CINIC DE IMAGINE, UN POPULISM!
INCIDENTE LA „COLECTIV” între presă și bodyguarzii premierului. Un ziarist îl acuză pe DACIAN CIOLOȘ: A FOST UN CALCUL CINIC DE IMAGINE, UN POPULISM!

INCIDENTE LA „COLECTIV” între presă și bodyguarzii premierului. Un ziarist îl acuză pe DACIAN CIOLOȘ: A FOST UN CALCUL CINIC DE IMAGINE, UN POPULISM!

Incidentele dintre SPP-iștii care-i asigură protecția lui Dacian Cioloș și ziariștii care doreau să relateze de la fața locului au, se pare, în spate un calcul de imagine din partea premierului. Sau cel puțin așa susține un ziarist prezent la fața locului.

Premierul Dacian Ciolos a mers, duminica seara, la Clubul Colectiv pentru a depune un buchet de flori si a aprinde o candela in memoria celor 64 de victime ale tragediei din urma cu un an de zile. 
La sosirea in zona clubului, premierul a fost abordat de reporterii televiziunilor de la fata locului, iar asta l-a deranjat. Ciolos le-a cerut sa nu-l filmeze, insa ziaristii au insistat, au vrut sa relateze evenimentul. 
În ajutorul prim-ministrului au sarit ofiterii de la SPP, care au inceput sa-i impinga pe jurnalisti, cei mai multi dintre ei fiind femei. A inceput un schimb de replici intre premier si jurnaliste, iar Ciolos le-a promis ca le va adresa cateva declaratii dupa ce va depune florile si lumanarea.

Declarația premierului a vizat schimbarea de mentalitate:

”Schimbările trebuie să vină din partea noastră, a tuturor. Pot să accept că trebuie schimbate multe la nivel de Guvern și de Adminstrație, dar sunt multe probleme în sistemul de sănătate și de intervenție în caz de urgență despre care nici nu îndrăzneam să vorbim acum un an. Cel puțin le-am scos la suprafață, de voie de nevoie, și încercăm să le rezolvăm.

Cel mai greu e să încercăm să ne schimbăm mentalitățile, inclusiv modul în care reacționăm în această seară.

Dumnezeu să-i ierte pe cei care au plecat, celor care au rămas să le dea capacitatea să ierte și însănătoșire grabnică și nouă să ne dea înțelepciune să înțelegem ceva din tot ce se întâmplă”, a declarat Dacian Cioloș.

Incidentele dintre presă și SPP, dar și declarația premierului au stârnit reacția unui ziarist prezent acolo. 

Silviu Sergiu, România Liberă, a susținut pe contul său de FB că ne aflăm în fața unei manipulări.

(…)Dar e o minciuna ca Dacian Cioloș a venit mai tarziu la #Colectiv pt ca a vrut sa evite presa. Am fost cateva ore acolo. In permanenta cineva de la Guvern ii anunta pe ziaristi despre ora sosirii premierului. L-am asteptat si eu pt ca ni s-a spus ca vine la 18.00. Apoi, ca soseste dupa 20.00 si am renuntat.
Asadar, dl. D. Ciolos a vrut presă la #Colectiv. Putea sa nu anunte ora sosirii daca voia discretie. Si putea sa vina pe lumina, ca sa poata fi filmat de la distanta. Sa nu fie nevoiti cameramanii sa-i bage becurile de la camere in ochi. Cand vii seara, cat mai aproape de ora producerii tragediei, risti sa fii inghesuit. Pentru ca oamenii aia trebuie sa te filmeze cumva…
Scriu asta pentru ca jurnalistii nu sunt 100% rai in povestea asta, iar D.Ciolos, 100% bun. Colegii mei au gresit, dar asta nu inseamna ca DC nu a apelat la un truc de imagine invatat probabil de la Traian Basescu.
Daca nu facea declaratia aia cu schimbarea mentalității l-as fi crezut pe cuvant. As fi considerat ca e realmente nervos pe ziaristi. Dar declaratia aia a fost un calcul cinic de imagine. Un populism. Pentru ca s-a potrivit ca nuca-n perete. Romania nu sta pe loc pt ca jurnalistii inghesuie demnitari. Declaratia aia nu-si avea rostul. Mai mult, nu e deloc democratic sa orientezi frustrarea populatiei in capul presei. Mai ales intr-un moment incarcat precum cel de la #Colectiv. Dar vad ca dl. Cioloş invata de la maestrii manipularii.