Colectiv, după patru ani. Comemorare specială în memoria celor 64 de victime

Colectiv, după patru ani. Comemorare specială în memoria celor 64 de victime

La patru ani de la producerea tragediei din Clubul Colectiv, în Capitală va fi organizat un marș în memoria victimelor urmând să se marcheze pentru prima dată și "Ziua Pacientului cu Arsuri",

Tragedia de la Colectiv,  încă anchetată de autorități la 4 ani de la producerea ei, nu este uitată de români. Pentru a marca 4 ani de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia au murit 64 de oameni iar 200 au fost răniți, azi va fi organizat în Capitală un marș în memoria victimelor tragediei, anunță RADOR.

Tot azi, 30 octombrie, va fi marcată pentru prima dată în România "Ziua Pacientului cu Arsuri", pentru conştientizarea problemelor "marilor arşi", încă nerezolvate în ţara noastră.

La patru ani de la producerea tragediei, soldată cu pierderi importante de vieți omenești, nu au fost găsiți încă vinovații, dosarul Colectiv ajungând la Parchetul General în urmă cu trei ani, după ce familiile şi prietenii victimelor din club au acuzat autorităţile care au coordonat intervenţia după incendiu, de neglijenţă şi ucidere din culpă. Ștefan, Alexandru, Alexandra, Raluca sau Bogdan sunt câțiva din tinerii care acum patru ani au plecat la un concert rock într-un club din București, dorind să se relaxeze pentru că luni urmau să se ducă din nou la liceu, la facultate sau la serviciu. Ei și-au găsit sfârșitul în mod tragic în incendiul care a avut loc în seara zilei de 30 octombrie în Clubul Colectiv, iar numele lor, alături de alte nume sunt pomenite de toți românii care comemorează tragedia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deși au trecut patru ani de la incidentul tragic, cercetările nu au fost finalizate, vorbindu-se de atunci și până acum de inconștiență, nepăsare și neglijență, dar neexistând nici demisii și nici persoane condamnate în acest caz. Părinții și cei apropiați își plâng de 4 ani morții, în timp ce pentru supraviețuitori viața este un chin, ei trebuind să facă operații dureroase pentru a avea un trăi normal.

Un astfel de caz este al arhitectului Tedy Ursuleanu, care a suferit arsuri puternice chiar la mâinile cu care ar fi trebuit să deseneze case și magazine.

Ea a petrecut luni de zile în spitale din străinătate și din țară, dar nu și-a pierdut încrederea și nici puterea de a lupta mai departe. Acum doi ani, Tedy s-a arătat mâhnită că tragedia de la Colectiv revine în atenție publica doar câteva zile atunci când se apropie marcarea incidentului, în condițiile în care asemenea tragedii se pot întâmpla în orice moment.

Cu o săptămână înainte de marcarea a patru ani de la tragedia de la Colectiv, a fost dată publicității o înregistrare video cu intervenția pompierilor la Colectiv, procurorii militari deschizând un nou dosar penal în rem,  privind faptele de la intervenție.