Florian Coldea și-a ales ultima țintă. Cine e liderul politic pe care vrea să îl doboare

Florian Coldea. Sursa foto: Arhiva EVZ

Fostul director adjunct al Serviciului Român de Informații, generalul (r) Florian Coldea, revine în prim-plan după dezvăluirile fostului senator PSD, Valer Marian, care anunţă că Marian Vanghelie este vizat de o răzbunare cruntă.

Florian Coldea vrea să-l doboare pe Marian Vanghelie

Valer Marian susţine că generalul (r) Florian Coldea îi pregăteşte o lovitură grea fostului primar al Sectorului 5. Din cauza faptului că este unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Coldea, lui Marian Vanghelie i se pregăteşte întemniţarea.

Marian Valer face o incursiune în tenebrele temutului Stat Paralel şi devoalează modul în care Coldea pregăteşte planul prin care vrea să-l reducă la tăcere pe Vanghelie. Astfel, în prim-plan apare numele unui greu din Serviciul de Pază şi Protecţie. Nu este singurul nume avansat de Valer Marian cu privire la ultima operaţiune a lui Coldea.

Dezvăluirile fostului senator PSD îl evidenţiază şi pe judecătorul ÎCCJ, Ionuţ Matei, al cărui nume a fost legat în ultima perioadă de scandalul condamnărilor din dosarul Ferma Băneasa.

Valer Marian

„În loc să-şi vadă de pensie, de problemele de sănătate şi de studiile fiului său, generalul Florian Coldea, cunoscut drept cel mai longeviv şi abuziv şef operativ al SRI, nu se ostoieşte şi îşi bagă iar coada prin instanţele de judecată.

În decembrie 2020, după condamnările definitive din dosarul Ferma Băneasa, jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit că ar fi fost informat anterior că atât generalul Florian Coldea, cât şi fostul director al SRI, George Maior, s-ar fi exprimat distinct că şi inculpaţii achitaţi în cauză de instanţa de fond vor fi condamnaţi în apel de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fapt care s-a adeverit pe deplin, «completul negru» de la Înalta Curte, constituit din judecătorii Ionuț Matei, Florentina Dragomir și Alina Ioana Ilie condamnându-i pe avocatul Robert Roșu la o pedeapsă de 5 ani închisoare cu executare și pe jurnalistul Dan Andronic la 3 ani închisoare cu suspendare condiţionată, după ce fuseseră achitați de Curtea de Apel Brașov.

Actuala țintă a generalului Coldea: Marian Vanghelie

Relația apropiată dintre generalul Coldea şi judecătorul Matei este cunoscută, cei doi fiind văzuţi în vilelele conspirative şi de protocol ale SRI, îndeosebi în perioada în care Matei era vicepreședintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi șeful Structurii de Securitate al instanței supreme.

După cum se știe, fostul parlamentar și ministru Elena Udrea a declarat, sub jurământ, în fața Comisiei parlamentare de control a activității SRI că, înaintea numirii în funcția de vicepreședinte al Înaltei Curți, generalul Coldea i-ar fi spus președintelui Traian Băsescu că judecătorul Ionuț Matei este «omul nostru», adică al SRI.

De asemenea, este indicată şi implicarea unui alt general al SRI, apropiat de-ai lui Coldea. Nu în ultimul rând, dintr-o astfel de dezvăluire parcă nu puteau lipsi masonii din România. Urmează rânduri cu adevărat incendiare!

Judecătorul Matei se află într-o relație apropiată și cu generalul Adrian Ciocârlan, adjunct al actualului director al SRI din 2016. Ciocârlan a fost unul din colaboratorii cei mai apropiați ai generalului Coldea, cei doi fiind colegi la Academia Națională de Informații. În perioada sa de glorie, în funcția de șef operativ al SRI, Coldea l-a folosit pe Ciocârlan îndeosebi în relația cu DNA și cu instanțele de judecată. Conform unor informații apărute în presă, furnizate din mediul judiciar, judecătorul Matei și generalul Ciocârlan au făcut parte, la un moment dat, din aceeași lojă masonică, SR 98 Sfântu Gheorghe, din cadrul Marii Loji Naționale a României.

Apare numele unei judecătoare de la Tribunalul Bucureşti

Marian Vanghelie

În ultimele săptămâni mi-au parvenit informaţii conform cărora Florian Coldea urmăreşte acum condamnarea cu orice preţ a fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, cunoscut drept un vechi și asiduu critic al negurosului general. Marian Vanghelie este judecat pentru fapte de corupție într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului București, că prima instanța, aflat încă în faza administrării de probe. Președintele completului de judecată este judecătoarea Cristina Maria Cristea.

Conform surselor noastre, generalul Coldea l-ar fi abordat pe șeful SPP, generalul Lucian Pahonţu, pentru ca acesta să-i solicite unei terțe persoane să apeleze la judecătorul Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel București pentru a interveni la judecătoarea Cristina Maria Cristea, cu care a fost căsătorit, să-l condamne pe Vanghelie. Judecătorul Mihalcea a făcut parte, alături de judecătoarea Camelia Bogdan, din celebrul complet care l-a condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pe mogulul Dan Voiculescu în dosarul ICA.

În spațiul public a apărut ulterior o înregistrare în care fostul președinte Traian Băsescu relatează cum i s-au lăudat generalul Florian Coldea și fosta șefa a DNA, Laura Codruța Kovesi, cum l-au scos din completul inițial, prin fabricarea unui dosar penal, pe judecătorul Stan Mustață, care a fost înlocuit cu Camelia Voiculescu, pentru a obține condamnarea lui Dan Voiculescu.

Precedentele Voiculescu, Dragnea și Năstase

Generalul Lucian Pahonţu (din 2014 șeful protecției și pazei președintelui Klaus Iohannis, după ce timp de aproape un deceniu fusese șeful pazei și protecției ex-președintelui Traian Băsescu) a fost acuzat în 2018 de către președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, că s-ar fi implicat în procesul său cu angajările fictive de la DGASPC Teleorman, aflat în apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mai exact, Dragnea a făcut public că senatorul Paul Stănescu, pe atunci vicepreședinte al PSD și unul din cei mai apropiați colaboratori ai săi, i-a spus că a fost căutat de un prieten care i-a transmis din partea generalului Pahonţu să se distanțeze de Dragnea, pentru că acesta va fi executat până în martie și că are mari șanse să preia el șefia PSD. Senatorul Stănescu a confirmat aceste discuții ulterior. Cert este că, la sfârșitul lunii mai 2019, Dragnea a fost condamnat de Înalta Curte la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare. La finele anului 2019, Stănescu a devenit omul nr. 2 în PSD, dobândind funcția de secretar general al partidului.

SPP şi legătura cu condamnarea lui Năstase

Conform unor ofițeri SPP în rezervă, un fost adjunct al șefului SPP, generalul Alexandru Burian, a fost implicat în iunie 2012 în condamnarea definitivă a fostului premier Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calității. Potrivit acestora, cu trei zile înainte de condamnarea lui Năstase, generalul Burian s-ar fi deplasat cu un autoturism la sediul Înaltei Curți, ușor travestit, respectiv îmbrăcat civil, cu un basc pe cap și ochelari de soare, și ar fi luat-o pe președinta Livia Stanciu, pe care ar fi dus-o la Palatul Cotroceni, unde a stat circa două ore.

După trei zile, Năstase a fost condamnat de completul de 5 de la Înalta Curte, din care făcea parte și Stanciu, la 2 ani închisoare cu executare. Ulterior, un membru al completului, judecătoarea Sofica Dumitrașcu, a mărturisit faptul că, în zilele premergătoare, majoritatea membrilor completului înclinau pentru o condamnare cu suspendare condiționată. La finele lunii martie 2013, în calitate de senator, am adresat o interpelare ministrului Justiției Mona Pivniceru, prin care i-am solicitat să ceară Inspecției Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii și Parchetului General să verifice aspectele legate de vizita președintei Înaltei Curți, Livia Stanciu, la Palatul Cotroceni în zilele premergătoare condamnării fostului premier.

Înlocuirea Monei Pivniceru cu Victor Ponta

Nu am primit niciodată vreun răspuns. După câteva zile, Mona Pivniceru a fost eliberată din funcție, atribuțiile de ministru al Justiției fiind preluate de premierul Victor Viorel Ponta, care a avut alte priorități, respectiv să-i numească pe Laura Codruța Kovesi procuror șef al DNA, pe Alina Bica procuror șef al DIICOT și pe amicul sau Tiberiu Nițu procuror general al României.

Oare actualul procuror-șef al DNA, Crin Bologa, cunoscut la Cluj și la Zalău drept un om cu carte și cu aplecare spre dreptate, nu are ac de cojocul acestor generali analfabeți, frustrați și hârşiți în rele? Coldea și Pahonţu au fost numiți în funcțiile de șef operativ al SRI, respectiv de șef al SPP în 2005 de către președintele Traian Băsescu, astfel că între ei a existat o relație strânsă de colaborare, în care au realizat tot felul de combinații mai mult sau mai puțin legale.

Trecutul incomod al lui Coldea

Nu este un secret că cei doi se au la mână cu anumite aspecte compromițătoare. Este deja de notorietate că generalul Coldea a rămas repetent atât la Institutul Politehnic din Timișoara cât și la Academia Națională de Informații din București. Nici generalul Pahonţu nu stă mai bine cu cartea sau cel puțin cu alfabetizarea.

Un general de jandarmi în rezervă, care i-a fost comandant de pluton în tinerețe, mi-a mărturisit că Pahonţu îl ruga să-i scrie scrisorile pentru părinții săi. Un fost șef al Corpului de control al ministrului de Interne mi-a dezvăluit că, în perioada în care era șeful Jandarmeriei Române, i-a solicitat lui Pahonţu o notă explicativă după un control și că acesta a scris cu greu o notă de o pagină, în care a depistat mai mult de o duzină de greșeli gramaticale.

În perioada în care eram senator, mi-a fost arătată o declarație de avere a generalului Pahonţu care conținea patru greșeli gramaticale, deși într-o astfel de declarație semnatarul consemnează puține cuvinte în scris, în partea introductivă, majoritatea completărilor fiind cifre. O mare rușine pentru cei care au promovat și au menținut în funcții atât de importante astfel de personaje, că oșteni nu le putem zice”, a scris fostul senator Valer Marian pe cotidianul.ro.