Daniel Dragomir a fost șef al Sectoarelor Informativ-Operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI și a fost decorat de CIA pentru merite deosebite în relația între SRI și CIA.

A fost decorat cu una dintre cele mai importante distincţii românești, Ordinul „Virtutea Militară Cavaler”.

Daniel Dragomir a fost primul ofiţer SRI care a ajuns în Irak. Acesta a pus la punct operaţiunea de salvare a celor trei jurnalişti români răpiţi din mâinile teroriştilor.

Și cel mai important în contextul actual, Dragomir a fost prietenul lui Coldea. Fostul șef-adjunct al SRI despre care cel cercetat în dosarul BlackCube spune că i-a fost și mentor.

“Eu nu am fost printre cei care au purtat cagulă în operațiunea din Irak, când am salvat jurnaliștii români. Relația mea cu generalul Coldea a început din 1997. Eu am efectuat toate perioadele mele de practică le-am făcut cu generalul Coldea, care mi-a fost mentor.

Din 2001 mi-a fost șef, iar din 2005 am lucrat cu dânsul pentru că el coordona tot ce ținea de blocul informativ. Era o relație bună și apropiată cu generalul Coldea. Nu vreau să intru în amănunte de natură personală. Rațiunea pentru care am decis să fac aceste dezvăluiri e că o serie de oameni apropiați din jurul canalelor media și care sunt încă sub sfera de influență, au început să mă decribilizeze. Tocmai de aceea, trebuie să arăt cum stau lucrurile"

Dragomir a arătat o poza din tinerețe alături de Florian Coldea – vezi detalii AICI. “Aceasta e din 1998, cu domnul și doamna Coldea. Eram o familie la acel moment, ne petreceam sfârșiturile de săptămână împreună.

Da, l-am iubit pe Coldea. Pot să spun că am ținut foarte mult la el.Îmi vine greu să vorbesc despre aceste chestii personale. Cred că această sete de putere s-a extins după alegerile din 2009 și a ajuns la vârf după referendumul din 2012", au fost declarațiile oferite de Dragomir la Antena3.