Evenimentul Zilei > Politica > Codrin Ștefănescu AMENINȚĂ îi dă ULTIMATUM președintelui țării: „Sunt opinii în PSD care cer SUSPENDAREA lui Klaus Iohannis”
Codrin Ștefănescu AMENINȚĂ îi dă ULTIMATUM președintelui țării: „Sunt opinii în PSD care cer SUSPENDAREA lui Klaus Iohannis”

Codrin Ștefănescu AMENINȚĂ îi dă ULTIMATUM președintelui țării: „Sunt opinii în PSD care cer SUSPENDAREA lui Klaus Iohannis”

Secretarul general PSD, Codrin Ștefănescu, susține că președintele Klaus Iohannis va fi suspendat, dacă nu va pune în execuție decizia CCR, prin care e obligat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA.
„Sunt opinii în partid cu suspendare. Ori e laie, ori e bălaie. Trebuie să spună dacă respectă Constituția. În secunda numărul 2, după ce anunță ce va face, ieșim în spațiul public și vom anunța și noi ce vom face. Săptămâna viitoare se va pronunța”, a spus Codrin Ștefănescu.
 
Comitetul Executiv al PSD a decis, în unanimitate, să-l susțină pe președintele formațiunii, în calitate de garant politic al aplicării programului de guvernare.
 
În plus, conducerea PSD a hotărât accelerarea modificărilor la Legile justiției și Codurilor penal și de procedură penală, precum și folosirea tuturor mecanismelor și procedurilor legale și parlamentare pentru denunțarea abuzurilor din Justiție.
 
Reamitim că Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive. Deciziile nu sunt definitive și pot fi contestate la completul de 5 judecători.
 
Șeful PSD a fost achitat pentru acuzațiile de fals intelectual. Procurorii îl acuză că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraţilor să îl pedepsească dur, cu şapte ani şi jumătate de închisoare. Paguba adusă statului este puţin peste 100.000 de lei, iar un parlamentar social-democrat a scris un proiect de lege în care abuzul în serviciu, acuzaţia care i se aduce lui Dragnea, să fie considerată infracţiune doar de la 200.000 de euro în sus.