"(Vom răspunde — n.r.) că am luat sesizarea în discuție și că este vorba despre o decizie editorială luată de conducerea instituției, mai bună sau mai rea, că poate fi o problemă care ține de organizarea lor internă, dar că nu este vorba despre un caz de cenzură", a declarat, vicepreședintele CNA, Răsvan Popescu, arată Agerpres.

În ședință, Valentin Jucan, membru al Consiliului, a spus că decizia de a amâna difuzarea interviului nu trebuie comentată foarte mult. "Puteați să spuneți: 'domnule prim-ministru, înregistrăm acum, difuzăm data viitoare sau peste două săptămâni sau pur și simplu o facem direct după campania electorală. Omul a spus că degeaba mai difuzăm peste două săptămâni, pentru că datele care au fost spuse la acel moment ar urma să fie incomplete la o difuzare după două săptămâni'", le-a transmis Jucan reprezentanților TVR.

Dorina Rusu a susținut că în acest caz a fost un mod de a proceda "neprofesionist", dar "chiar o bătaie de joc". "Felul în care s-a procedat este nu numai neprofesionist, dar chiar mi se pare o bătaie de joc", a afirmat ea.

"Dânșii (TVR — n.r.) sunt în subordinea Comisiilor de cultură ale Parlamentului. Ce s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat este de competența acestor comisii", a subliniat, la rândul său, Radu Cristea, membru CNA.

Gabriel Gherghescu, director TVR 1, a precizat că a fost o decizie colectivă legată de oportunitatea datei de difuzare a acestui interviu.

"L-am analizat și reanalizat și cel puțin eu, care zic că sunt printre ziariștii care se pricep foarte bine la politica agricolă comună, (cred că — n.r.) nu existau elemente care să mă împingă să difuzez acest interviu, pentru că ar fi avut informații ce nu ar fi suportat amânare", a susținut el.

La sfârșitul lunii noiembrie, deputatul liberal Gigel Știrbu anunța că a depus la CNA o sesizare referitoare la interviul acordat de premierul Dacian Cioloș postului TVR 1 pentru emisiunea "Viața satului". "Dacian Cioloș a dat interviul în calitate de prim-ministru și expert în agricultură, fost comisar european pentru Agricultură. Emisiunea a avut caracter informativ. Interviul a fost înregistrat miercuri, 23 noiembrie 2016, și urma să fie difuzat duminică, 27 noiembrie 2016 (ambele zile fiind în perioada campaniei electorale), însă sâmbătă, cu o zi înainte de data apariției, Dacian Cioloș a fost informat că difuzarea va fi amânată. (…) Vă rog să investigați, să clarificați și să faceți publice următoarele aspecte: care sunt motivele pentru care interviul cu prim-ministrul a fost amânat? Care a fost procedura prin care s-a decis amânarea difuzării acestui interviu?", se arăta în sesizare.