Clujul se pregăteşte de anticipate

Clujul se pregăteşte de anticipate

Traian Băsescu nu a găsit echivalentul lui Theodor Stolojan în PDL, dar pentru că Emil Boc a negociat "Parteneriatul pentru România" cu social-democraţii a ales să îl desemneze pe el pentru şefia Executivului.

Emil Boc a acceptat, iar clujenii au pierdut un primar pe care le-au votat şi în 2004, şi în 2008, dar au câştigat un premier de la care se aşteaptă să facă la fel de multe lucruri bune pentru România, cum au făcut pentru oraşul lor.

Principalele realizări ale acestuia sunt modernizarea a peste 300 de străzi, modernizarea parcului de autobuze al regiei de transport în comun şi construcţia a doua parkinguri supraterane, în centrul Clujului. La capitolul nerealizări sunt trecute lipsa soluţiilor viabile pentru a fluidiza traficul şi haosul care domneşte în materie de urbanism.

Potrivit Statului aleşilor locali, în cazul demisiei din funcţia de edil al oraşului, se organizează alegeri anticipate pentru desemnarea unui nou primar, în termen de şase luni de la vacantarea postului.

În această perioadă, atribuţiile edilitare cad sub incidenţa interimatului, exercitat de către un viceprimar. În prezent la nivelul municipiului Cluj există doi viceprimari: Sorin Apostu (PD-L), Laszlo Attila (UDMR), unul din ei urmând a fi nominalizat de către Emil Boc.

Până atunci, trebuie urmat un calendar bine stabilit. După desemnarea premierului şi convocarea primei şedinţe a noului Parlament, urmează ca în data de 19 decembrie Guvernul nou format să primească votul de încredere al parlamentarilor. Pe 20 decembrie, noul Executiv depunde jurământul la Cotroceni, pentru ca pe 22 să se instaleze la Palatul Victoria.

CITIŢI FILMUL UNEI SITUAŢII SURPRINZĂTOARE

 

Ne puteți urmări și pe Google News