Evenimentul Zilei > Actualitate > Cluj. Un condamnat periculos era să scape cu ajutorul unui plan ingenios
Cluj. Un condamnat periculos era să scape cu ajutorul unui plan ingenios

Cluj. Un condamnat periculos era să scape cu ajutorul unui plan ingenios

 Niki Mădălin Lupu este condamnat pe viaţă, pentru 4 crime.

Niki Mădălin Lupu este condamnat pe viaţă, pentru 4 crime. Acesta a încercat să evadeze de la penitenciarul Gherla printr-un tunel dar a fost prins în timpul zilei de joi. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a trimis o echipă pentru a cerceta detaliat mijloacele prin care deţinutul vroia să evadeze.

Pentru a nu fi auzit de gardieni, deţinutul a udat peretele camerei de detenţie în zona din spatele frigiderului şi a săpat un tunel cu ajutorul unei unelte improvizate. Dincolo de tunel îl aştepta o coborâre pe un burlan gros care, spun angajaţii penitenciarului, i-ar fi susţinut greutatea şi apoi ar fi sărit într-o ghenă de gunoi din zona de plimbare a deţinuţilor. Acesta mai avea doar un strat de cărămidă şi ajungea în ghena de gunoi şi mai apoi, afară. De aici, deţinutul vroia să sară gardul în zona bisericii .

Lupu a fost descoperit după ce doi deținuți, colegi de-ai lui de celulă , ar fi furnizat informații gardienilor. Deținutul urma să fie transferat la Galați, pentru o expertiză, însă a fost întors din drum, asupra lui Lupu a fost găsit un cuțit ascuns în șapcă, cu care urma să încerce ulterior să scape de paznici.