Rudele bogate ale sefului politiei rutiere

Comisarul Alexandru Muresan a primit de la socrul sau o donatie de 70.000 de euro, iar sotia sa detine terenuri  pentru constructia de locuinte.

In declaratia de avere a comisarului Alexandru Muresan, seful Serviciului Politiei Rutiere Cluj, apare faptul ca in anul 2007, socrul acestuia, Adam Ferenczi, i-a donat suma de 70.000 de euro. Ferenczi este mostenitorul unei parti dintr-un spatiu comercial retrocedat, situat in centrul Clujului. Politistul mai figureaza cu patru imprumuturi facute la diferite banci, care totalizeaza 75.000 de euro.

Sotia politistului, Melinda Ferenczi Muresan, detine actiuni la trei firme, dintre care una, Macrogroup Casa de Schimb Valutar SRL, a obtinut un profit net, in 2006, de 500.000 de lei. Sotia lui Muresan mai apare intr-o afacere imobiliara care are ca principal obiectiv constructia unui bloc in apropierea sediului Politiei Rutiere Cluj.

In luna septembrie 2006, Melinda Ferenczi a cerut Primariei Cluj-Napoca un certificat de urbanism de informare pentru constructia unui bloc situat pe strada Septimiu Albinii, care sa aiba trei etaje si mansarda. Investitia preconizata este de 1,6 milioane de lei.

Dupa acest pas, a urmat eliberarea autorizatiei de constructie cu numarul 1.074, din luna iulie 2007, care insa a fost emisa pe numele a trei persoane fizice, Anna Maria Szabo, Miklos Kilin si Mihai Kilin. Surse din politia clujeana sustin ca Miklos Kilin a fost condamnat la 13 ani de inchisoare pentru comiterea unui grav accident de circulatie soldat cu decesul a patru persoane.

In numele asociatului

Pe panoul de informare care se afla in apropierea santierului viitorului bloc, la rubrica beneficiari sunt trecute doua persoane fizice, Iulian Ratiu si Daniel Florian. Ultimul este asociat cu Melinda Ferenczi Muresan in firma care administreaza casa de schimb valutar. Comisarul Alexandru Muresan a negat ca sotia lui este implicata in constructia blocului, chiar daca numele ei apare in documentele Primariei Cluj-Napoca.

„Eu si sotia mea nu avem niciun amestec legat de constructia blocului. Sotia mea a cerut respectivul document doar pentru ca a rugat-o asociatul ei. In plus, era un document de informare”, a spus politistul. Potrivit legislatiei in domeniul urbanismului, certificatul de urbanism este premergator obtinerii autorizatiei de constructie.

Surse din Politia Cluj sustin insa ca politistul si-ar fi intrebat colegii daca nu doresc sa cumpere apartamente in blocul construit de asociatul sotiei lui, ceea ce ar contraveni Statutului politistului, care le interzice oamenilor legii sa se implice direct sau indirect in activitati de comert. Alexandru Muresan sustine ca nu a vorbit niciodata cu colegii sai despre locuintele din viitoarea constructie.

„Nu i-am intrebat niciodata pe colegii mei daca vor sa cumpere apartamente in blocul cu pricina. Sotia mea a cumparat cateva terenuri pentru a face investitii imobiliare, dar acest lucru va fi doar in viitor. Aceste terenuri le voi trece in noua declaratie de avere”, a mai spus politistul. De altfel, doar comisarul Muresan si seful IPJ Cluj, comisarul Ioan Pacurar, au declaratiile de avere completate la zi.

Apartamentele care urmeaza a fi construite in blocul de pe strada Septimiu Albinii sunt cu doua si trei camere, iar pretul de vanzare difera in functie de suprafata fiecaruia: 1.700 de euro plus TVA/mp inmultit cu suprafata apartamentului.

EXEMPLU

A demisionat pentru afaceri

Un alt politist, de data aceasta de la Brigada de Crima Organizata Cluj, a ales sa renunte la meserie si sa se dedice afacerilor. Inspectorul principal Dacian Dragos si-a inaintat demisia in cursul lunii decembrie 2007. Potrivit sefului Brigazii de Crima Organizata Cluj, inspectorul principal Dragos Gheorghiu, in cererea de demisie, politistul a motivat faptul ca vrea sa se implice in afaceri imobiliare alaturi de un fin de-al sau, iar acest fapt l-ar face incompatibil cu meseria de politist.

Ne puteți urmări și pe Google News