Cluj-Napoca, miros greu. Clujenii îşi duc viața printre stârvuri şi mirosuri de canal

Cluj-Napoca, miros greu. Clujenii îşi duc viața printre stârvuri şi mirosuri de canal Sursa foto: Pixabay

Cluj-Napoca pute la propriu. Clujenii fierb de furie din cauza faptului că tot orașul miroase de o săptămână a canal de la noua groapă ”ecologică” construită de Consiliul Județean Cluj.

Cluj-Napoca pute la propriu. Calea Turzii pute ca la stârvuri. Mai exact, Municipiul Cluj-Napoca se sufocă de o săptămână sub povara unui miros insuportabil. Localnicii își varsă năduful în versuri: În Cluj-Napoca, traiu-i scump. Dar are o virtute. Pe aer încă n-au pus preţ. De-l tragi în piept, dar pute.

Aceste rime create de un anonim contemporan descrie  situația din orașul de pe Someș. Aici, locuitorii municipiului trăiesc de mai bine de o săptămână sub povara unui miros insuportabil.

Cluj-Napoca pute la propriu. Clujenii îşi duc viața printre stârvuri şi mirosuri de canal

Potrivit localnicilor, groapa de gunoi și o fermă din apropierea orașului ar fi cauta mirosurilor. Pentru a afla cauza care îi face pe clujeni să respire greu, a fost adus un laborator care monitorizează calitatea aerului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între timp, locuitorii își varsă amarul şi spun:

Localnici: În trecut, mirosul venea de la groapa de gunoi. Unii afirmă că s-au obișnuit, în timp ce alții își amintesc că problema a mai apărut și în anii din urmă. Atunci, vinovatul a fost identificat foarte clar: groapa de gunoi municipală, unde reziduurile rezultate în urma activităților din oraș ar fi trebuit să fie procesate ecologic, nu să-i sufoce pe rezidenți cu damful greu.

De astă dată însă, responsabilii locali insistă că nu groapa de gunoi este cea care le mută nasul clujenilor. Și ferma din apropiere ar fi fost exonerată de responsabilitate.

Gunoi, Teren De Gunoi, Groapa De Gunoi

Gunoaie. Sursa foto. Pixabay

Au fost efectuate teste, pentru care încă se așteaptă rezultatele

Prefect: Se așteaptă analizele pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Acest laborator face (analize) pentru mai mulți (poluanți). Se monitorizează oxizii de azot, oxizii de sulf, monoxidul de carbon, compuși organici volatili, tot felul de particule și de elemente din aer.

Așteptăm rezultatele pentru CMID (Centrul Integrat de Management al Deșeurilor, inaugurat anul acesta, în aprilie, la 11 ani de la începerea lucrărilor, n.r.) pentru a vedea atât analiza de 24 de ore, cât și analiza rezultată în urma staționării laboratorului acolo", a declarat Irina Munteanu, prefectul județului Cluj. Autolaboratorul va preleva probe din mai multe puncte-cheie ale orașului, pentru a descoperi cauza problemei.