Sunt probleme financiare de mai multă vreme la CSM București, entitate sportivă finanțată de Primăria Generală. Anul trecut, bugetul a fost redus drastic, iar unele secții au fost desființate. Președintele clubului, fosta mare atletă Gabi Szabo, a fost acuzată de mai multe ori din cauza modului dictatorial în care își face treaba la CSM.

Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, campioana olimpică s-a plâns pentru că este atacată, în condițiile în care depune o muncă asiduă pentru a ajuta clubul să supraviețuiască.

„Îmi pare rău că în aceste vremuri tulburi pe care le trăim cu toții trebuie să fac față în plus unor josnicii fără margini, unor acuze bolnave, unor invenții venite din partea unor minți incapabile să înțeleagă ceva din ceea ce se petrece în jurul lor.

Nu este prima oară când citesc și mă minunez de ceea ce se scrie despre mine, despre acuzele gratuite care mi se aduc, mie un om care a făcut atât de multe pentru sportul românesc și pentru România, un om care se află la conducerea unuia dintre cele mai respectate cluburi sportive din România, un club pe care încerc alături de colegii mei să îl gestionez cât mai sănătos posibil într-o perioadă în care sportul nu mai reprezintă o prioritate decât pentru cei care iubesc cu adevărat acest fenomen.

Clubul Sportiv Municipal București traversează poate cea mai grea perioadă a existenței sale. Perioada de criză a debutat în februarie anul trecut, în momentul în care bugetul Primăriei Municipiului București, principalul finanțator al clubului, a fost redus. Nimeni nu își poate închipui eforturile pe care conducerea CSM București le-a făcut pentru a ține sub control situația, care a cunoscut o nouă etapă dificilă odată cu declanșarea pandemiei la începutul acestui an…”, a scris Szabo, care a continuat:
„Au fost luate decizii foarte grele”
„Nu putem face niciun fel de comparație între ultimii doi ani, care au fost infernali, și restul din istoria de 13 ani a Clubului Sportiv Municipal București. Cu toate acestea avem conștiința împăcată că am făcut tot ce a depins de noi ca lucrurile să meargă pe făgașul normal. Au fost luate decizii foarte grele pentru ca echipa feminină de handbal, portdrapelul clubului, să își continue activitatea.
Am renunțat la echipa feminină de volei, cea care ne-a adus atât de multe bucurii, la cea masculină de volei, dar și la formația de rugby seniori a clubului nostru.
În van însă…
Restanțele financiare cu care se confruntă întreg clubul, nu doar echipa feminină de handbal, restanțe financiare care există, nu le-am negat vreodată, nu sunt însă rezultatul erorilor mele și ale colegilor mei, ci a vremurilor pe care, din păcate, le traversăm. Protestul echipei feminine de handbal din week-end poate fi înțeles, chiar dacă nu suntem de acord cu el. Nu voi înțelege însă niciodată de ce unii oameni caută permanent motive doar pentru a lovi în mine cu mârșăvie, cu o lipsă de respect cu care nu sunt tratați nici măcar infractorii de drept comun.”
CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE