Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Clovni ratați
Clovni ratați

Clovni ratați

Joe Biden l-a făcut pe Vladimir Putin “criminal” pentru că ar fi intervenit din nou în alegerile prezidențiale din Statele Unite. Firește, tot în favoarea lui Donald Trump. Vechea mantră a socialiștilor americani. Putin i-a urat lui Biden “Sănătate. Sincer, sănătate”. Și l-a anunțat că este dispus să vorbească cu el dar numai după ce se întoarce din week-end.

Pe ce s-a bazat Biden atunci când s-a lăsat instruit să o facă pe macho mondial? Pe un raport de doar 15 pagini al serviciilor de informații. Care sunt acelea, nu s-a spus. Prudentă echipa din 2021. Tura trecută, FBI s-a făcut de tot râsul când a fost  pus să facă acuzații similare. Atunci Donald Trump a zdrobit zgomotos toată echipa de socialiști puciști.

Probele intervenției putiniene? Acuzațiile de corupție la adresa fiului lui Joe Biden, Hunter, torpile în campania prezidențială americană din 2020. Faptul că ghemul  corupției de care este acuzat Biden Junior cu trimitere explicită spre tatăl lui a fost localizat în Ucraina, țara vecină cu Putin, a constituit argumentul de forță al raportului privind implicarea Rusiei în alegerile americane. Că firele ghemului s-au prelins apoi spre China trecând prin România  în drum spre alte zări, nu mai contează.

Ce a reușit Joe Biden cu această încercare de ranforsare a imaginii sale șubrede? Să-l facă pe Putin să pară mult mai mult decât este, un șef de stat cu apetit sadic față de opozanții lui și cu veleități de dictator. Putin l-a strivit cu ironia explicită. L-a ridiculizat.

Oamenii ar fi așteptat de la acest nivel de autoritate, politici solide și decizii înțelepte. Pentru că nu doar americanii se uită la șubredul președinte al SUA. Ci toată omenirea. Ce  s-a servit? O scenă de comedie burlescă oferită pe gratis. Atâta s-a putut. Iar dacă îi luăm în serios pe protagoniști, râd ei de noi. Atunci, ca la comedie. Râdem noi de ei! Și râdem încărcat. Oamenii aveau nevoie să râdă. Râsul face bine la sănătate. Să fie primit!

Prințesa “woke” cum perfect a definit-o jurnalistul Traian Ungureanu, pe numele ei Meghan Markle, dă în continuare nervoasă din picioare. Casa Regală britanică este tot acolo? Rezistă, după ce a fost acuzată de ea de rasism? De rasistă ce e, monarhia britanică a primit-o pe metisa Meghan fără probleme. Din starletă tv a făcut-o prințesă. Curat rasism!

Nervozitatea lui Meghan Markle generată de rezultatele sondajelor făcute în UK după interviul telenovelistic, sondaje care au înregistrat prăbușirea ei și a consortului în ochii britanicilor care o primiseră chiar ca pe o prințesă, provoacă râsul. Cu atât mai mult cu cât, în paralel, regina Elisabeta și cuplul William-Kate au înregistrat creșteri în sondaje.

De nepermis așa ceva!  Pentru liniștirea prințesei dar mai ales pentru îndeplinirea agendei celor care îi manevrează pe cei doi ca pe două păpuși trase de sfori s-a dictat difuzarea integrală a interviului prin toată lumea. Inclusiv în România. Garantat porții de râs.

Cu repetiție! Pentru că prințesa “woke” vrea să candideze în anul 2024. Așa au fost puși să anunțe purtătorii ei de mesaje din mass-media americană. La ce? La președinția Statelor Unite ale Americii, firește. Din partea Partidului Democrat, a socialiștilor cu care ar fi intrat deja în tratative prințesa neînțeleasă. Probabil că secunda lui Joe Biden, Kamala Harris, e la ora asta cam îngrijorată.

Poate se va înveseli puțin dacă își va aminti cum a prezentat de curând șeful ei, Joe Biden, în ce constă  marea reformă din armata SUA: în uniforme militare speciale pentru femeile piloți însărcinate. O temă tocmai bună de campanie electorală pentru  progresistele Meghan Markle și/sau Kamala Harris pentru anul 2024. Care-o fi să fie.

Zău, e teribil cum super-puterea lumii, America, poate produce atâta comedie!  Comedie noire. Dacă sunt luați în serios de oameni, acești actori politici autosuficienți ar brava și mai mult. Atunci, mai bine râdem. Râsul face bine la sănătate. Ce mai rămâne să spui decât “God Bless America”.

Hai acasă. În România unde “Lumea-i veselă și tristă, Alte măști, aceeași piesă, Alte guri, aceeași gamă”. Dar e de bine. La Guvern se râde. Miniștrii fac șezătoare de-a lungul mesei și râd. De cine? De noi.  Cel puțin așa a declarat vicepremierul Dan Barna, șeful USR: “Citim cu umor și eu și premierul Cîțu și Vlad Voiculescu ce se scrie în presă despre scandaluri și lupte între noi, în timp ce noi stăm la masă și discutăm următorii pași ai zilei și ai săptămânii”.

Ce “Glossă” a lui Mihai Eminescu care te lasă fără respirație? Dan Barna te amuțește. Îți rupe pur și simplu  rațiunea în bucățele. Dar e de bine. Ne asigură că râd în trei, el, Cîțu și Voiculescu despre ce credem noi din ce vedem că produc ei: neînțelegeri, acuzații, amenințări, scandal.

Greu de imaginat un Florin Cîțu radios lângă un Vlad Voiculescu căruia i-a impus să se apuce odată de treabă în minister, să-i prezinte lunar bilanțul activității și să iasă săptămânal la raport în fața publicului cu ce a făcut la serviciu. Cu doar trei zile în urmă, Cîțu l-a admonestat din nou pe ministrul-faceboock că nu i-a prezentat nici acum raportul asupra incendiului din toamna anului 2020 de la spitalul din Piatra-Neamț.

Cum poate pretinde Dan Barna oamenilor să-l creadă că între el și Cîțu curge miere când cu o lună în urmă îi transmitea prin intermediul presei că nu îl recunoaște de premier? Că în Guvern sunt trei premieri, el, Barna, șef al USR, Kelemen Hunor, șef al UDMR și apoi, la coadă, Florin Cîțu. Șef peste petunii, în mintea useristului.

Treaba premierului cum și-i aliniază pe miniștrii care indiferent că-i cheamă Barna, Hunor sau Voiculescu sunt acolo să muncească pentru noi. Palatul Victoria  nu este moșia lor de acasă. Dar e treaba noastră să-i cerem socoteală progresistului Barna pentru tupeul de a ne lua de fraieri. De a ne sfida repetat: “Citim cu umor ce se scrie în presă despre scandaluri dintre noi”…Așa au făcut și Liviu Dragnea și Victor Ponta. Far călăuzitor pentru Barna ar trebui să-i fie soarta politică a celor doi. Și nu numai lui.

Relaxații din Palatul Victoria nu au citit și postarile publicului la declarația arogantă a colegului Barna. Doar un exemplu: “E bine că vă distrați acolo. Ați râs și de bolnavii care mor legați cu forța de paturi în spitale?” Postările sunt nenumărate. Le poate citi oricine dorește pe site-urile de presă și pe FB.

Parodia jucată de progresistul Barna nu a trecut granițele țării așa cum s-a întâmplat cu comediile puse în scenă de globaliștii Joe Biden și Meghan Markle. Fiecare cu scena lui. Dar provoacă aceeași stare. Dincolo de supărare și neîncredere, râsul. Râsul plin.

Oamenii râd pentru că au de cine și de ce. Dar cine devine subiect de râs pentru oameni și-a pierdut și autoritate și încredere. Un pumn în plex ar fi de o mie de ori mai insignifiant decât o repriză de râs provocată de o minte puțină, de fițe sau de aroganță. Nouă ne-a rămas râsul. Care poate fi ucigător, în termeni plastici. Până la urmă, râsul face bine la sănătate.