Clotilde Armand INTERVINE în disputa din USR: Trebuie să aflăm oficial dacă Nicușor Dan demisionează

Clotilde Armand INTERVINE în disputa din USR: Trebuie să aflăm oficial dacă Nicușor Dan demisionează

Clotilde Armand, care l-a Congresul din luna mai nu a fost realeasă vicepreședinte al partidului, rămânând simplu membru al Biroului Național al USR, a spus că Nicușor Dan trebuie să aibă o poziție clară cu privire la o posibilă demisie din fruntea formațiunii.

"Trebuie să aşteptăm cu toţii să se limpezească lucrurile şi să aflăm ceva oficial din partea partidului şi din partea lui Nicuşor Dan. Este un moment în care se vor contura mai clar lucrurile în interiorul USR. Faptul că astăzi s-a votat ca partidul să se poziţioneze împotriva redefinirii familiei în Constituţie nu înseamnă că în acest partid nu sunt şi creştini democraţi sau conservatori care trebuie neglijaţi", a declarat Armand, pentru Agerpres

Nicușor Dan a amenințat că își dă demisia de la președinția USR, după ce conducerea a decis prin vot să se poziționeze împotriva revizuirii Constituției pentru redefiniriea familiei. 

"Biroul Naţional a decis să voteze împotriva modificării Constituţiei. Restul rămâne de văzut. (...) Asta e decizia luată, foarte pe scurt, şi vedem în zilele următoare. Problema e că nu e foarte sigur dacă asta era de competenţa Biroului Naţional sau trebuie reîntărită decizia de către Comitetul Politic Naţional", a afirmat, pentru Agerpres, Dan.

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a spus că nu există în acest moment înregistrată o demisie scrisă a lui Nicușor Dan.

"Nu există nicio demisie înregistrată, spritele s-au incins, Nicușor Dan a amenințat cu demisia, dar nu există niciun document scris, vedem mâine. Singurul element clar e că există  această decizie în ce privește modificarea Constituției", a explicat Barna.

Cel care a dezvăluit că Nicușor Dan a amenințat cu demisia din funcția de președinte al partidului a fost deputatul Cristian Ghinea. El a povestit că ultima reuniune a Biroului Național a fost cu scântei din cauza poziționării parlamentarilor USR cu un vot împotriva referendumului de rezivuire a  Constituției pentru redefinirea familiei. 

Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi "pentru", 22 de voturi "împotrivă" şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".