Clotilde Armand, acuzată că a generat o „situație paradoxală”. Primăria Sectorului 1 nu a prezentat planul de buget pentru 2023

Clotilde Armand, acuzată că a generat o „situație paradoxală”. Primăria Sectorului 1 nu a prezentat planul de buget pentru 2023 Clotilde Armand. Sursa Foto: EVZ

Consilierul PNL din sectorul 1, Dan Podaru, a acuzat administrația condusă de Clotilde Armand că nu este eficientă. Profesorul universitar susține că există situații paradoxale în interiorul Primăriei din Sectorul 1 al Capitalei.

Dan Podaru a realizat o analiză a motivelor pentru care consideră că administrația condusă de Clotilde Armand este ineficientă. Consilierul PNL a spus că Primăria din Sectorul 1 se confruntă cu o situație paradoxală. Edilul nu a prezentat nici până în acest moment propunerea de buget pentru anul 2023. Profesorul de la Universitatea din București a subliniat că toate primăriile de sector, inclusiv Primăria Capitalei au arătat opiniei publice bugetul pentru 2023.
„O nouă situație paradoxală pe care primarul Clotilde Armand și echipa sa o generează în acest început de an. Primarul nu a pus în transparență decizională, nu a prezentat opiniei publice propunerea de buget pentru anul 2023. Proiectul de buget trebuie să stea în această perioadă de transparență pentru a putea fi analizat și dezbătut la nivelul opiniei publice pentru 15 zile, pentru ca cei interesați să poată să propună amendamente referitoare la anumite tipuri de alocări bugetare”, a spus Dan Podaru.

O nouă problemă la primăria condusă de Clotilde Armand

Liberalul a adăugat că din cauza faptului că bugetul nu a fost prezentat până în acest moment, vor fi înregistrate noi întârzieri pentru ca acesta să fie implementat. Bugetul pentru anul curent trebuie votat până pe data de 5 februarie. Consilierul PNL a ținut să precizeze că o nouă criză ar putea fi declanșată în interiorul instituției. Profesorul crede că Armand va da vina pe consilierii locali pentru întârzierea adoptării bugetului.
Instituția din Sectorul 1 a avut cel mai mare buget local în ultimii ani, dar a ajuns pe locul al cincilea în ceea ce privește banii pe care primăriile din București îi au. Dan Podaru consideră că pentru această scădere este vinovat primarul. „Clotilde Armand a fost incapabilă de a atrage fonduri europene pentru realizarea proiectelor, de a atrage fonduri din PNRR sau din realizarea unor împrumuturi prin intermediul cărora să realizeze investiții la nivelul Sectorului 1”, a spus consilierul PNL în timpul emisiunii Jurnal de Business de la Canal 33. Dan Podaru a adăugat că sectorul 1 a devenit din cea mai bogată zonă a Capitalei, una dintre cele mai sărace din punct de vedere al bugetului.