Evenimentul Zilei > Actualitate > Clipe de coșmar: Mai multe case au fost mistuite de flăcări! SMURD a intervenit de urgență FOTO
Clipe de coșmar: Mai multe case au fost mistuite de flăcări! SMURD a intervenit de urgență FOTO

Clipe de coșmar: Mai multe case au fost mistuite de flăcări! SMURD a intervenit de urgență FOTO

O altă tragedie a avut loc sâmbătă în Brașov. Mai multe locuințe au fost mistuite de flăcări. Autoritățile au fost imediat alertate și au intervenit cu șase autospeciale cu apă și spumă pentru a ține sub control incendiul. La fața locului s-a deplasat și un echipaj SMURD și o autospecială de salvare de înălțime.

Un incendiu ce prezenta pericol major de extindere a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în cartierul Schei din Brașov. Potrivit primelor informații comunicate de autorități, incendiul ar fi izbucnit la ora 00.15, iar la momentul în care forțele specializate pe acest sector au intervenit, trei locuințe erau deja afectate de flăcări.

Incendiu puternic în Brașov: Două case arse în proporție de 90%

A fost nevoie de cinci ore de intervenție astfel încât incendiul să fie lichidat. Pompierii s-au deplasat la locul evenimentului cu șase autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de salvare la înălțime și un echipaj SMURD.

sursă: captură/ Antena3

Două locuințe au fost arse până atunci în proporție de 90%. Acoperișul celei de-a treia locuințe era cuprins de flăcări. Din fericire, pericolul de extindere a flăcărilor la alte case a fost preîntâmpinat.

Proprietarii au avut nevoie de intervenția echipajului SMURD

Până la momentul redactării acestui articol, autoritățile din Brașov nu au transmis detalii cu privire la cauza care a condus la izbucnirea incendiului sau despre circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

Doi dintre proprietarii locuințelor aflate în apropierea flăcărilor au avut nevoie de asistență medicală din partea echipajului SMURD, după ce fost martori la incendiu și au suferit atacuri de panică.

„Când au ajuns echipajele la fața locului 3 case erau cuprinse de flăcări și exista pericolul de extindere și la alte proprietăți situate în imediata apropiere. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului iar accesul în zonă s-a făcut cu dificultate. După o luptă cu flăcările de aproximativ 5 ore, incendiul a fost lichidat. Din fericire nu s-au înregistrat victime”, au transmis, sâmbătă dimineață, 27 noiembrie, reprezentanții ISU Brașov.

Un alt incendiu în Brașov la începutul lunii noiembrie

Un alt eveniment asemănător a avut loc în Brașov chiar la începutul lunii curente. Un apartament a luat foc, iar flăcările s-au extins imediat și la unul dintre imobilele vecine.

Pompierii au intervenit imediat și au folosit o autoscară pentru a pătrunde în apartamentul cu pricina. În acest caz, incendiul a fost produs în mod intenționat chiar de către soțul femeii care trăia în locuința afectată de flăcări.

Aceasta și-ar fi găsit un loc de muncă, lucru deloc pe placul bărbatului, așa că a decis să îi aplice o lecție. A stropit apartamentul cu benzină și a dat foc. Pompierii au început imediat evacuarea locatarilor.