Liderul grupării a fost prins, marți, în timp ce încerca să fugă din țară, transmite Antena 3.

„Evenimentul zilei” arăta, pe 7 octombrie, că, în bătălia care a avut loc lângă sediile Parchetului General și SRI, bătălie soldată cu  moartea unui om, au fost implicați membrii unui clan de interlopi și proxeneți din județul Giurgiu, destructurat într-o oarecare măsură, de procurorii DIICOT, în vara anului trecut.

Până atunci, clanul era în strânse legături cu cel din București. Practic, în conflictul din Piața Constituției s-au bătut proxeneții tineri, căci bătrânii barosani fie erau la pușcărie, fie se ocupă mai departe de droguri, lăsând rețeaua de prostituție pe seama bobocilor.

Tânărul de 30 de ani omorât a fost identificat ca fiind Ion Ban din comuna Oinacu, județul Giurgiu. Atunci când s-a dat alarma că se pleacă spre capital, Ban se alăturase membrilor clanului giurgiuvean ce stăpânește o rețea de prostituție și trafic de persoane, binecunoscută și de Poliția județeană și de DIICOT.

De aceea, este de mirare că nimeni din instituțiile statului nu a aflat că se pregătește o confruntare cu un clan rival din București ai cărui membri, spun surse judiciare, le furase giurgiuvenilor o prostituată exploatată în Germania.

În cele din urmă, ancheta demarată de Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului București, a condus la reținerea a opt persoane, acuzate de omor. Instanţa a respins, luni, contestaţiile formulate primii șase arestați preventiv pe 5 octombrie de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Interlopii care au șocat România

Interlopii şi proxeneţii din clanul din Giurgiu monitorizați de DIICOT care au descins în faţa Palatului Parlamentului au fost coordonaţi de Ionuţ Mirea, zis Boxeru.  Din tabăra lui Boxeru, au precizat surse din anchetă, făceau parte 20 de persoane, printre aceştia numărându-se interlopii Schilă, nepotul lui Schilă, Ţâşte, Ion Ban, mai cunoscut sub porecla de Doctoru – cel care a fost ucis în timpul conflictului-, Nelu şi Bebe.

Cei opt reținuți fa parte din gruparea „agresorilor”, condusă de „Alex Barbaro”. Din anchetă a reieşit că scandalul a izbucnit iniţial între Boxerul şi Alex Barbaro, acesta din urmă reproşându-i primului o pretinsă legătură cu propria lui concubină. Alex Barbaro a venit cu 40 de inși și cu 10 mașini, iar Boxerul cu 5 mașini. Toți erau înarmați cu săbii, bâte, cuțite și țevi de metal. Discuția a degenerat imediat și s-a ajuns la o încăierare generală.